Förlust för mållösa Vikings

Nybro Vikings spelade under onsdagskvällen hemmamatch i Liljas Arena mot gästande Tranås AIF. Vikings förlorar matchen med 0-3.

Nybro Vikings gästades av Tranås AIF i Liljas Arena under onsdagskvällen. På läktaren var det 300 personer med avstånd mellan sällskapen. De får tyvärr bevittna en förlust för Nybro Vikings då bortalaget vinner med 0-3.

I den första perioden får publiken se en fartfylld hockey från två skridskostarka lag. Båda lagen försöker stressa motståndarna högt upp i banan och på så sätt återerövra pucken. Det är hemmalaget som har det största puckinnehavet och skapar flest chanser offensivt. Nybro har en puck inne i mål men det döms bort för hög klubba. Nybro har ett powerplay i slutet av perioden och skapar ett par heta chanser men perioden blir mållös.

I mellanakten ligger Nybro på för att göra matchens första mål och fortsätter att ha puckinnehavet. Det är nära ett par gånger för hemmalaget men lite från ingenstans så kommer det första målet för bortalaget istället till 0-1. Efter det har Nybro tre raka powerplay men laget har oerhört svårt att skapa några vassa chanser i den spelformen. Ställningen är 0-1 efter två perioder.

I den tredje perioden hoppas publiken på islossning för hemmalaget men den uteblir för andra hemmamatchen i rad. Vikings har väldigt svårt att skapa de riktigt heta chanserna för tillfället och utan mål framåt är det svårt att vinna hockeymatcher.

Nu väntar ungefär en och en halv veckas matchledigt innan nästa match spelas på lördag den 14 november när Nybro Vikings möter Karlskrona HK på bortais, nedsläpp kl. 16.00.

Nybro Vikings–Tranås AIF 0-3 (0–0, 0–1, 0–2)

Målen: 0-1 (28.58) Lukas Isaksson (Pontus Eklöf, Rasmus Koskinen), 0-2 (58.28) Max Rapp (Hampus Olsson, Anton Blomberg), 0-3 (59.59) Hampus Olsson (Simon Rodling, Anders Skoog)

Domare: Mikael Söderlund.

Skott: 31–22 (11–4, 14–7, 6-11).