Meriterad back ansluter till Östersunds IK

Östersunds IK kan idag presentera ett meriterat nyförvärv som ansluter till truppen redan under onsdagen. Det är ingen mindre än backen Linus Rotbakken med över 300 matcher i Hockeyallsvenskan och norska högstaligan som kritat på ett färskt kontrakt med ÖIK för resterande del av säsongen. Linus är fostrad i Brynäs organisation men representerade den gångna säsongen det norska storlaget Vålerenga och spelade så sent som säsongen 18/19 i BIK Karlskoga samt Almtuna i Hockeyallsvenskan där han på 44 matcher svarade för 16 poäng från sin backposition.

Sportchefen Per Tagesson om sitt senaste nyförvärv:

– Det är självklart väldigt kul att kunna presentera Linus som senaste tillskottet i truppen. Hans CV talar för sig själv om att det är en spelare av hög kaliber som vi får hit. Linus är en tvåvägsback med bra skridskoåkning och jag anar att vi kommer få se en hel del fina aktioner även offensivt. Den erfarenhet och rutin som Linus har i bagaget kommer göra mycket för vårat annars rätt unga lag och jag är övertygad om att han kommer fylla en stor roll för att vi ska kunna spela länge i vår.

 

Artikeln uppdateras inom kort med kommentarer från Linus.

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK