Östersunds IK – James Hamblin återkallad till AHL

För drygt två veckor sedan kom AHL med beskedet att man startar säsongen som tidigare planerat i februari där 28 klubbar gör upp om Calder Cup trofeén. En av dom klubbarna som åter kör igång är Bakersfield Condors som även våran poängbästa spelare James Hamblin varit utlånad från, han gör nu under helgen sina två sista framträdanden i ÖIK-tröjan innan han därefter återvänder till Nordamerika för spel i Bakersfield. James har under sina hittills 20 matcher producerat 23 poäng och även haft bäst tekningsstatistik av alla centrar hela Hockeyettan.

Så här kommenterar sportchefen Per Tagesson om tappet av Hamblin:

– När vi fick erbjudandet om att låna James visste vi att det var en chansning om han skulle bli kvar hela säsongen. Han har gjort det jättebra här och verkligen varit en tillgång, så det är såklart tråkigt att han åker. Det är en fin kille på sidan också. Men vi är självklart också glada för James skull, att han nu får börja sin proffskarriär ”på riktigt” där det var tänkt och vi önskar honom all lycka.

– Det ska bli kul att följa honom och han är såklart taggad för att ta det här steget. Jag hoppas att han känner att vi har hjälpt honom att bli redo. Det är en tuff uppgift att försöka ersätta honom men vi kollar självklart på alternativ. Vi har fått god framförhållning av Edmonton/Bakersfield som har samarbetat på ett fint sätt hela tiden, så vi har hunnit kolla en hel del redan. Det kan bli något klart ganska snart, berättar sportchefen Per Tagesson.

Östersunds IK vill passa på att rikta ett stort tack till James för hans insatser hos oss och önskar stort lycka till i Bakersfield!

Nedan hittar ni länk till James sista matcher i ÖIK-dressen.

Östersunds IK vs Tyresö/Hanviken Lördag 16/1 kl 16.00

Östersunds IK vs Enköpings SK Söndag 17/1 kl 15.00

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK