Östersund värvar – center från ECHL ansluter

Sedan det blev klart att James Hamblin återvänder till Nordamerika och AHL så har sportchefen Per Tagesson varit ute på centerjakt. Nu har Per hittat rätt och kan idag presentera en addering i truppen. Det är ingen mindre än Brett Boeing som ansluter till Östersunds IK. Brett har senast spelat för Toledo Walleye i ECHL och tanken var även att han skulle representera dom denna säsong men laget valde sent att dra sig ur ligan på grund av situationen med corona och därav har han gått klubblös men har då istället tränat gemensamt med tidigare lagkamrater under en längre tid för att kunna förbereda sig för spel.

Brett har tidigare i sin karriär tre säsonger bakom sig på University of Massachusetts (UMass) ett av dom absolut bästa collegelagen i USA där han bland annat spelat med Colorados stjärnback Cale Makar och San Jose Sharks John Leonard. Säsongen 18/18 var Boeing även med om att leda sitt lag till final i collegeligan där till slut University of Minnesota Duluth korades som mästare.

Brett ansluter till ÖIK redan under torsdagen.

Sportchefen Per Tagesson om värvningen:

– Brett är en spännande spelare som vi tror snabbt kommer komma in i vårat spel. Det är en obekväm spelare för motståndarna som gör jobbet över hela banan, är snabb på rören, spelar start-stopp och ger alltid allt i alla lägen. Han är bra på att skapa och hitta målchanser. Han kan spela både center och ytterforward men tanken är såklart att han ta en centerroll hos oss nu när James har lämnat.

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK