Stark vändning av BHF i oplanerad match

Det var uppdukat för hockeyhelg i Borlänge ishall när man under lördagen och söndagen skulle ta sig an Piteå och Teg. Men i dessa speciella tider vet man aldrig hur det blir och efter vissa omständigheter så ställdes dessa båda matcher in och på fredagen fick BHF beskedet att det blir bortaresa istället och till Bachohallen för möte med Enköping SK.

Enköping som BHF under många år haft med i samma serie men som nu spelade den östra grundserien och kom 2a. Man hade inlett AllEttan med 3 poäng på 3 matcher och BHF kom till matchen med en seger i ryggen när man i onsdags besegrade Östersund på hemmais.

Matchen inledde och det var en hockey som böljade fram och tillbaka. Det var inget lag som skapade några rejält heta målchanser inledningsvis och inte heller några längre anfall. Nästan direkt när man kom in i zon så vände spelet åt andra hållet och så höll båda lagen på.

BHF fick dock ett bra läge i slutskedet av perioden när hemmalaget drog på sig en utvisning. Då skickade Markus Persson på en bomb som letade sig in bakom Pontus Hagman i hemmalagets mål.

Redan i den första spelminuten in i mittakten var det en avvaktande utvisning på BHF och då kunde Enköping kvittera matchen genom Jesper Cederberg.

Hemmalaget kändes aningen hetare men matchbilden var fortsatt lik den första men med lite mer möjligheter till båda lagen.

Med knappt 5 minuter kvar att spela kom en hemmaspelare in i offensiv zon och försökte kliva mellan 4 BHF spelare. Då med lite låg tyngdpunkt satte BHFs Robin Höglund in en tackling som tog mot huvudhöjd och man kunde nog räkna med 2+10 på Höglund men domartrion valde att ge Höglund matchstraff och 5 minuter powerplay väntade Enköping.

Men vilket fint boxplay BHF då visade upp när man relativt enkelt dödade hela utvisningen.

Knappt 4  minuter in i slutperioden tog en BHF-back en krånglig väg i egen zon vilket gjorde att Tobias Smids kunde stjäla pucken och i friläge fick in pucken mellan benen på Alexander Johansson och 2-1 var ett faktum.

Därefter såg det länge ut som att målvaktens bästa vän stolpen och ribban skulle sätta krokben på BHF. Inte mindre än 4 ramträffar hade BHF i slutakten och Enköping såg ut att gå mot segern. Men då satte BHF in ett sista ryck.

11.18 in i perioden skickade Dennis Finn Olsson äntligen in kvitteringspucken och med 4.37 kvar att spela fixade Jacob Thor 2-3 till BHF som hade vänt tillbaka matchen.

När hemmalaget sedan plockade ut Hagman för att spela med 6 utespelare kunde Finn Olsson sätta spiken i kistan när han satte slutresultatet 2-4.

skott totalt 35-25 (7-5, 14-9, 14-11)

utvisningar ESK 2×2 BHF 2×2 1×5 1x2o

domare Ludwig Gran

ENK – BOR  (2-4) (swehockey.se)

En riktigt stark vändning av BHF som med en slutforcering kunde gå från 2-1 underläge till 2-4 seger. Bra boxplay manade väg för BHF och andra raka segern var ett faktum. I och med segern klättrar BHF upp på en 4e plats i en haltande tabell där vissa lag spelat 5 matcher och där t.ex. Boden endast spelat 1.

Nu väntar en ny bortamatch för BHF som på onsdag tar sig an ytterligare ett lag från östra grundserien i form av Hanviken.