Östersunds IK – Inför Tegs SK

ÖIK spelade i lördags en tidig seriefinal när man mötte antagonisten Hudiksvall på bortaplan. En tuff match som hemmalaget Hudiksvall inledde bäst och hade i början av andra perioden tagit en till synes stabil tvåmålsledning. Efter drygt halva den andra perioden reducerar ÖIK i powerplay genom Felix Lidgren och strax innan periodpausen kvitterar också bortalaget genom Lucas Sandström. Tredje perioden blir ett ställningskrig innan Janne Kivilahti powerplay prickar in sitt första mål i ÖIK-tröjan. Hudiksvall kommer inte närmare och Simon Lövgren punkterar definitivt matchen genom att lirka in 4-2 i tom målbur.

Nu väntar dock en ny match av helt annan karaktär när Teg står för motståndet. ÖIK och Teg har redan stött på varandra två gånger under den här säsongen och åkt hem med varsin bortavinst. Till kvällens match gör nyförvärven Brett Boeing (#79) och Kasper Elo (#10) debut, så håll ögonen på dessa herrar. I övrigt så saknas trion Anton Grenholm, Carl Skärström och Axel Olsson. Casper Larsson född 01 och således junior får chansen återigen efter ett piggt inhopp i senaste matchen.

Fullständig laguppställningen släpps drygt två timmar innan match och den hittar ni på våran Instagram eller via stats.swehockey.se

Poängtoppen Östersunds IK:

1. James Hamblin (LW/C) 22 12 13 25
2. Erik Rainersson (RW) 25 12 12 24
3. David Westlund (D) 23 3 18 21

Målvakter:

1. Carl Hjälm 16 1.80 .932
2. Robin Christoffersson 9 2.33 .910

Tre senaste matcherna Östersunds IK:

Hudiksvall HC – Östersunds IK 2-4

Borlänge HF – Östersunds IK 2-1

Östersunds IK – Enköpings SK 4-3

Nyförvärven Brett Boeing (t.v) och Kasper Elo (t.h) är spelklara till kvällens match.


Motståndarna Teg

Umeålaget har inlett Allettan på ett bra sätt och har skrapat ihop 6 pinnar efter 3 spelade matcher. Teg förlorade inledningsmatchen mot Boden men har därefter läxat upp både Piteå och Kalix. Laget har likt många andra även förstärkts under inledningen av Allettan. Spelare som André Nordstrand (från Väsby), Kevin Loppatto (Tyringe) och Simon Rodling (Tranås) har anslutit och är skickliga lirare som håller hög Hockeyettan-nivå.

Ser man till truppen som helhet så dräller det av duktiga spelare där främst Mattias Granlund, Isak Stenlund-Ädelgran och Elias Edström sticker ut mest men vi måste även nämna Tobias Holmberg som fått sitt stora genombrott denna säsong och har mäktat med 30 poäng på 22 matcher, jämförelsevis med sina 16 poäng på 32 matcher under föregående säsong. Fixstjärnan Sebastian Manberg har den senaste tiden varit utlånad till ishallsgrannen Björklöven där han spelade så sent som i måndags och förväntas inte vara tillbaka i Teg-tröjan ännu.

Spelare att hålla ett extra öga på:

William Mann

Storväxt och fysisk back som fått delar av sin hockeyfostran i Östersunds IK då han gått hockeygymnasiet och även spelat två säsonger i a-laget. William går i år mot sitt genombrott på seniornivå där han fått en stor roll i Teg. Han har hittills producerat 5 poäng på 14 matcher.

Owen Sobchak

Liten och irrationell lirare med nästa för mål som förra säsongen hamnade i Division 2 och närmare bestämt Alfta och gjorde stor succé med 58 poäng på 29 matcher, han fick sedermera chansen i Strömsbro och hamnade den här säsongen i Teg där han mäktat med 11 mål och 7 assist på 23 matcher.

Elias Edström

Spelskicklig center med bra fart under rören. Elias har tidigare under sin karriär spelat i Hockeyallsvenskan där han representerat klubbar som Troja-Ljungby, Asplöven och AIK. Han har även denna säsong fått känna på spel med Björklöven i fem matcher, utöver det har han på sina 18 matcher för Teg producerat 21 poäng.

Poängtoppen Teg:

1. Mattias Granlund (LW/RW) 23 12 19 31
2. Tobias Holmberg (RW/LW) 22 13 17 30
3. Isak Stenlund Ädelgran (RW/LW) 15 10 11 21

Målvakter:

1. Henrik Edström 16 2.65 .906 |
2. Arvid Stenmark 8 3.59 .891 |

Tre senaste matcherna för Teg:

Tegs SK – Kalix HC 2-1

Tegs SK – Piteå HC 5-2

Tegs SK – Bodens HF 4-5

 

Klicka här för att komma till sändningen av kvällens match

Nedsläpp 18.00 i Östersund Arena

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK

 

Mannen med målgesterna – möt Elias Bjuhr