Östersunds IK – Målvaktssidan breddas med hemvändare

Östersunds IK kan idag presentera en addering till truppen när målvakten Hugo Marklund från Skellefteå J20 ansluter. Hugo är sedan tidigare ett välbekant ansikte i klubben och är ursprungligen från Brunflo men har även spelat för Östersunds IK juniorlag innan han sedermera flyttade för att gå hockeygymnasium i Skellefteå AIKs regi. Hugo har under tidigare år bland annat varit med på landslagsläger för sin årskull och har dessutom den här säsongen tränat kontinuerligt och även varit med i Skellefteås SHL-trupp under 11 matcher. Innan säsongen stängdes ned för juniorerna så hann Hugo med att spela 7 matcher i J20 Nationell med en räddningsprocent på 88,6%.

Målvaktstränaren Karl Malmquist om Hugo Marklund:

– Hugo är en målvakt som jag känner väl sedan många år tillbaka. Han besitter spännande egenskaper och har en otrolig tävlingsskalle med en förmåga att stänga matcher totalt. Han är ett namn för framtiden så det ska bli jättekul att jobba med honom på nära håll där han även får möjlighet att växa in i seniorkostymen. Viktigt att poängtera är att vi känner oss jättetrygga med Calle (Hjälm) och Robin (Christoffersson) som gjort det väldigt bra men att få bredda målvaktssidan med ytterligare ett namn var viktig i dessa tider som är och även något som vi även gjort tidigare säsonger.

Foto: Skellefteå AIK

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK