Vikings tillbaka på vinnarspåret i Retrotröjor

Nybro Vikings är tillbaka på vinnarspåret igen efter en 4-2 seger på hemmais i Liljas Arena mot Visby/Roma under lördagseftermiddagen.

I den första perioden börjar matchen i ett högt tempo och spelet böljar en hel del fram och tillbaka under de första minuterna. Hemmalaget tar tag mer och mer i taktpinnen vilket ger utdelning till 1-0 genom Adam Persson som snyggt sprätter upp ledningsmålet efter förarbete från Matej Galbavy. Nybro har ett par möjligheter att utöka sin ledning i powerplay men bortalaget fredar sitt mål väl. Visby är inte alls ofarliga men periodens enda mål kommer från Vikings.

I mellanakten fortsätter spelet att bölja fram och tillbaka men det är hemmalaget som hittar nätmaskorna två gånger om. Nybro startar perioden i powerplay och i efterdyningarna av det så kan Markus Palmberg peta in 2-0 tidigt i perioden. Bortalaget skapar ett par längre anfall där man trycker tillbaka Vikings men Robin Johansson gör några viktiga räddningar. När halva perioden är spelad bryter hemmalaget ett uppspel och Kalle Hult hittar över till Roope Elimäki som skickar in 3-0. Perioden fortsätter i samma stil och med lite gruff mellan de båda lagen.

I den tredje perioden blir det ganska fysiskt och gruffigt mellan lagen. Bortalaget kommer dessutom tillbaka målmässigt när de reducerar två gånger om till 3-1 och 3-2 inom loppet av en minut. Hemmalaget får dock ett viktigt mål snabbt efteråt när Sebastian Borg utökar ledningen till 4-2. Nybro har sedan ett powerplay i fem minuter men lyckas inte ta tillvara på det läget. Vikings spelar av matchen på ett tryggt sätt och tar tre sköna poäng.

Nybro Vikings kommer att spela hela fyra matcher den kommande veckan, först ut på måndag den 1 mars väntar Vimmerby HC på bortais. Nedsläpp kl. 19.00.

Nybro Vikings – Visby/Roma 4-2 (1–0, 2–0, 1–2)

Målen: 1-0 (10.45) Adam Persson (Matej Galbavy), 2-0 (21.12) Markus Palmberg (Matej Galbavy, Fabian Ilestedt), 3-0 (29.46) Roope Elimäki (Kalle Hult, Jesper Mångs), 3-1 (47.14) William Erenrot (Victor Sandberg, Christian Olsson), 3-2 (47.56) Christian Olsson (Carl Ericson, Hampus Falk), 4-2 (48.48) Sebastian Borg (Erik Lindström)

Domare: David Södermalm.

Skott: 36–34 (12–9, 10–16, 14-9).