Seger för Vikings i den första ronden

Nybro Vikings besegrar Borlänge under tisdagskvällen i åttondelsfinalens första rond. Slutresultatet skrivs till 4-6.

I den första perioden får bortalaget en mardrömsstart när 1-0 kommer efter knappt två minuters spel och även 2-0 efter knappa fyra minuters spel. En tung start för Nybro som känns lite stillastående samtidigt som hemmalaget jobbar väldigt hårt med en hög press. Vikings jobbar sig in i matchen och kan via en spelvändning reducera till 2-1 genom Kalle Hult som kommer fri och rundar målvakten för att lägga in pucken i mål, fint framspelad av Otto Henell. Bara ett par minuter senare kvitterar bortalaget till 2-2 genom Markus Palmberg som trycker in pucken i mål efter press från Nybro. Bortalaget jobbar till sig ett powerplay men lyckas inte skapa några heta chanser i det läget. Vikings skulle dock komma att vända på underläget och 2-3 kommer i slutet av perioden genom Simon Hansson som från nära håll lägger in ledningspucken mellan benen på målvakten. En ganska slarvig period utan strukturerat spel i det stora hela.

I mellanakten är det bortalaget som rivstartar och utökar sin ledning till 2-4 efter dryga minutens spel genom Fabian Ilestedt. Några minuter senare är det dags igen när Robin Wengdahl snyggt hittar en fristående Simon Hansson framför kassen och 2-5 sitter. Nybro spelar riktigt bra under periodens första tio minuter och bosätter sig mer eller mindre i offensiv zon. Hemmalaget jobbar sig in i matchen och lyfter upp spelet ju längre perioden går. Vikings slappnar av litegrann och Borlänge får in en reduceringspuck till 3-5 innan periodens slut.

I den tredje perioden försöker bortalaget dra ned på tempot men hemmalaget kämpar på och stressar Nybro. Ett powerplay för bortalaget kommer några minuter in i perioden och Erik Lindström kan trycka in viktiga 3-6. Borlänge ger sig inte men det dröjer med reduceringen till 4-6 då det endast är mindre än två minuter kvar av ordinarie tid och Vikings står som segrare i åttondelsfinalens första runda.

Åttondelsfinalens andra match spelas i Liljas Arena på fredag den 2 april, nedsläpp kl. 16.00.

Borlänge HF – Nybro Vikings 4-6 (2–3, 1–2, 1–1)

Målen: 1-0 (01.41) Jim Jakobs (Daniel Nilsmats, Oliver Erixon), 2-0 (03.41) Daniel Nilsmats (Robin Höglund, Oliver Erixon), 2-1 (10.17) Kalle Hult (Otto Henell, Fredrik Strömgren), 2-2 (12.33) Markus Palmberg (Robin Wengdahl, Simon Hansson), 2-3 (18.03) Simon Hansson (Roope Elimäki, Markus Palmberg), 2-4 (21.09) Fabian Ilestedt (Janne Väyrynen, Roope Elimäki), 2-5 (25.35) Simon Hansson (Robin Wengdahl, Markus Palmberg), 3-5 (37.23) Dennis Finn-Olsson (Marcus Karlberg, Mikael Hansson), 3-6 (44.26) PP1 Erik Lindström (Roope Elimäki, Robin Wengdahl), 4-6 (58.18) PP1 ENG Robin Höglund (Oliver Erixon, Alexander Pettersson)

Domare: Alexander Jidemo.

Skott: 29–32 (8–10, 6-17, 15-5).