Målvakt och forward förlänger med Vimmerby Hockey

Lagbygget 21/22 är igång. Och de två första påskrifterna kommer från målvakten Gustav Bågenvik (-99) och forwarden Gustav Jansson (-98). 

Gustav Bågenvik kom till VH från Grums inför den senaste säsongen. Spelade sju matcher och stannade på en räddningsprocent på 92,5. 

– Gustav gjorde helt klart bra ifrån sig under första säsongen här och visade att han är redo för ett större ansvar. Det är en tät och skolad målvakt som är stark mentalt. Han har verktygen som krävs för att vara etta i ett lag i hockeyettan, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson. 

Forwarden Gustav Jansson anslöt från Vallentuna under förra sommaren, och stod för 11 poäng (3+8) på 38 grundseriematcher och två mål i kvartsfinalen mot Troja. 

– Hade ett kontrakt på 1+1 säsong och nu har vi kommit överens om att låta optionsåret löpa vidare. Har visat att han har potential för att bli en mer ledande spelare som kan producera även i den södra hockeyettan. Jobbar hårt, har fin blick för spelet och ett oerhört vasst skott. Vi tror att vi kan få ut ännu mer av Gustav kommande säsong, säger Morgan Persson. 

Båda kontrakten löper över 21/22. 

Vimmerby Hockeys trupp 21/22
Målvakter: Gustav Bågenvik (förlängning)
Backar: Pelle Ström (kontrakt)
Forwards: Gustav Jansson (förlängning)

Foto: sportsphoto.com