Östersunds IK – Carl Hjälm lämnar för spel i Hockeyallsvenskan

Efter totalt sju säsonger i Östersunds IK där Carl Hjälm hunnit med att gå hela vägen via våra juniorled och hockeygymnasium och sedan vidare upp till a-laget där han under flera säsonger kamperade bland annat med Tim Juel. Nästa anhalt för Calle blir Hockeyallsvenskan och närmare bestämt Tingsryd där han kritat på ett tvåårskontrakt.

Så här säger Calle själv om att nu fortsätta karriären i Hockeyallsvenskan:

– Den målvakt jag är idag har jag ÖIK att tacka för. Jag flyttade hit för en massa år sen och har gått hela vägen från J-18 ända upp till A-laget. Jag har alltid känt mig välkommen i staden och har trivts som fisken i vattnet så jag kan med stolthet kalla Östersund mitt hem. Nu går karriären dock vidare söderut. Jag vill tacka alla ledare och spelare som varit i organisationen genom dessa år men även ett extra stort tack till alla supportrar som stöttat oss i alla år. Fansen, föreningen och staden förtjänar verkligen ett lag i Allsvenskan och jag är säker på att det kommer att ske en dag.

Målvaktstränaren Karl Malmquist om Calles flytt:

– Han har verkligen gjort sig förtjänt av chansen. Den här säsongen har han tagit ytterligare kliv i sin utveckling och har egentligen bara blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått. Under de senaste åren har vi gjort små justeringer i spelet som han anammat på ett utmärkt sätt och han har definitivt verktygen för att klara sig bra i Hockeyallsvenskan även  potential för spel ännu högre upp. Det är extra roligt att vi nu för andra gången på två år levererar upp målvakter till serier högre upp och det tyder på att satsningen av den dagliga individuella målvaktsträningen vi har ger jättebra effekt.


TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK