Vimmerby Hockey värvar vass målskytt från västra serien

Det andra nyförvärvet inför kommande säsong är i hamn för Vimmerby Hockey. 21-årige forwarden Hugo Ollila (-99) från Linden i Eskilstuna tar steget från den västra serien till den södra för spel i  Vimmerby Hockey. 

I Linden har Hugo Ollila producerat 66 poäng (35+31) på 79 matcher under två säsonger i Hockeyettan. Han har dessförinnan spelat juniorhockey i Västerås med 60 poäng på två hela säsonger i VIK:s J20 i superelit (nationell). 

– Det är en vass avslutare som ofta är på rätt ställe för att hitta nätet. Vi har följt honom i Linden under två säsonger, och vet att det finns mycket potential i hans spel. Det är en offensivt skicklig spelare. En väldigt spännande rightskytt som vi är glada över att få hit, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson. 

Hugo Ollila ser fram emot att komma till den södra serien.

– Det ska bli grymt kul och spännande. Det känns bra för min egna utveckling att ta steget till den södra serien, få komma till en bra klubb och möta tuffare motstånd. Jag känner mig redo för det steget, säger Hugo Ollila. 

Den högerfattade Eskilstunasonen ser sitt offensiva spel som sin starkaste egenskap. 

– Min förmåga att göra mål och skapa chanser har alltid varit det som jag är bäst på, säger han. 

Avtalet med Vimmerby Hockey löper över säsongen 21/22.

Vimmerby Hockeys trupp 21/22
Målvakter: Gustav Bågenvik (förlängning), Robin Christoffersson (ny från Östersunds IK)
Backar: Pelle Ström (kontrakt), Helge Holmstrand (förlängning), Christian Lindberg (förlängning).
Forwards: Gustav Jansson (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Ludvig Vännström (förlängning), Hugo Ollila (ny från Linden)

Foto: Sportsphoto.com