Kvalserieforward klar för Vimmerby Hockey

Ännu ett nyförvärv har skrivit på för Vimmerby Hockey inför kommande säsong. 21-årige Lucas Jidenius (-99) närmast från Mariestads BoIS i den västra hockeyettan är klar för spel i VH-tröjan. 

Jidenius kommer från en säsong där han producerade 20 poäng (8+12) på 38 matcher i västra ettan och allettan södra. 

Men det var i slutspelet som han peakade formen, och producerade 12 poäng (4+8) på tolv matcher, inklusive spel i kvalserien. 

– En mycket spännande forward som är offensivt skicklig, gillar att utmana och har bra fart på skridskorna. Kommer från två bra säsonger i Mariestad och vi hoppas att han ska ta ytterligare ett kliv hos oss. Vi är mycket nöjda med att han väljer spel i Vimmerby, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson.

Lucas Jidenius säger såhär om att komma till Vimmerby och den södra serien:

– Det ska bli extremt roligt. Jag är riktigt taggad att komma till Vimmerby. Det är ett bra lag och en bra förening. Jag mötte dem med Mariestad två gångar i vintras och det är ett jobbigt lag att möta. De använder mycket fart i sitt spel och jag ser fram emot att bli en del av det. Att komma till den södra serien känns också som ett rätt steg i min utveckling, säger Lucas Jidenius. 

Han bekräftar också att han trivs extra bra när det vankas slutspel. 

– Jag gillar slutspelshockey, när det hettar till och börjar gälla på riktigt. Då höjer jag mig lite extra. Jag är en skridskostark forward som gillar att ta pucken snabbt mot mål och använda min fart, både offensivt och defensivt, säger han vidare. 

Lucas Jidenius är fostrad i Stockholmsklubben SDE (Stocksund/Danderyd/Enebyberg), men spelade J20-hockey i SHL-klubben Luleå innan han värvades av Mariestad inför säsongen 2019/20. 

Nu väntar spel i Vimmerby Hockey 

Kontraktet löper över säsongen 21/22. 

Vimmerby Hockeys trupp 21/22
Målvakter: Gustav Bågenvik (förlängning), Robin Christoffersson (ny från Östersunds IK)
Backar: Pelle Ström (kontrakt), Helge Holmstrand (förlängning), Christian Lindberg (förlängning).
Forwards: Gustav Jansson (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Ludvig Vännström (förlängning), Hugo Ollila (ny från Linden), Todd Winder (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning), Lucas Jidenius (ny från Mariestads BoIS) 

Foto: Sportsphoto.com