Jakob Karlsson förlänger kontraktet – back från Frölunda ansluter

Två nya påskrifter har tillkommit i Vimmerby Hockeys lagbygge 21/22. Det handlar om en stark förlängning i form av rutinerade centern Jakob Karlsson (-89) och ett nyförvärv i den lovande backen Måns Krämer (-01) som ansluter från SHL-klubben Frölunda, men som under säsongen varit utlånad till Hanhals.

Egna produkten Jakob Karlsson kommer från en säsong där han producerade 32 poäng (5+27) på 40 matcher i grundserien och allettan, samt ytterligare fem slutspelsmatcher. 

– Väldigt skönt att ha Jakob med på tåget även kommande säsong. En stor ledare i omklädningsrummet och på isen, som alltid ger signaler om vad vi står för och som ställer krav på sin omgivning. Helt klart en väldigt viktig förlängning, säger Vimmerby Hockeys sport- och klubbchef Morgan Persson. 

20-årige backen Måns Krämer är fostrad i Rögle, men har spelat för Frölunda sedan 2017 där han bland annat vann J18-SM-guld 2019. Han har även spelat för de svenska ungdomslandslagen U16 och U17. Under senaste säsongen var han utlånad till VH:s seriekollega Hanhals, där han stod för 12 poäng (5+7) på 31 matcher. 

– En väldigt lovande back med bra storlek, som har sina största styrkor i det defensiva spelet, men som även har en uppsida i offensiven med ett fint skott. Det ska bli intressant att se hans fortsatta utveckling här, säger Morgan Persson. 

Båda kontrakten löper över säsongen 21/22.

Vimmerby Hockeys trupp 21/22
Målvakter: Gustav Bågenvik (förlängning), Robin Christoffersson (ny från Östersunds IK)
Backar: Pelle Ström (kontrakt), Helge Holmstrand (förlängning), Christian Lindberg (förlängning), Måns Krämer (ny från Frölunda J20)
Forwards: Gustav Jansson (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Ludvig Vännström (förlängning), Hugo Ollila (ny från Linden), Todd Winder (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning), Lucas Jidenius (ny från Mariestads BoIS), Jakob Karlsson (förlängning) 

 Foto: Sportsphoto.com