Ny målvaktstränare klar – ny back ansluter från slutspelslag

Vimmerby Hockey stärker organisationen runt A-laget och inleder ett samarbete med den etablerade målvaktstränaren Nanna Holm Glaas, som till vardags jobbar i SHL-klubben Linköpings HC. 

Nanna Holm Glaas, kommer att fungera som målvaktstränare för Vimmerby Hockeys a-lagsmålvakter under kommande säsong. 

36-åriga Nanna Holm Glaas jobbar på Linköping HC:s ishockeygymnasium sedan 2016 och är bland annat målvaktstränare för LHC:s J20-målvakter. Hon har även en spelarbakgrund som målvakt i det danska landslaget och spel i SDHL. 

– Det känns som en väldigt kompetent lösning för oss, som också finns tillgänglig på nära håll. Nanna är van att jobba i en elitmiljö, har ett högt driv och brinner för utveckling av målvakter, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson. 

Ny back klar

Det står också klart att ytterligare ett nyförvärv är klart. Det handlar om backen William Dageryd (-99), som kommer närmast från Boden i den norra hockeyettan.

Dageryd är ursprungligen från Stockholm, men har gjort två raka säsonger i Boden, där han nyligen bröt kontraktet för att söka nya utmaningar söderut. I vinter spelar han istället med Vimmerby Hockey. 

Han har tidigare spelat juniorhockey i Luleå HF, där han också provat på spel i SHL. 

– Det är en mycket lovande och skridskoskicklig back, som hittills inte fått fått ut det han velat av seniorkarriären. Vi hoppas och tror att han kan ta nästa kliv hos oss, säger Morgan Persson. 

William Dageryd ser fram emot att spela med Vimmerby, där han bland annat återförenas med förre klubbkamraten i Luleå, Lucas Jidenius. 

– Det ska bli grymt kul att komma till Vimmerby. Jag är väldigt revanschsugen efter två säsonger i Boden, där jag inte fått ut det jag vetat av mitt spel. Jag är en tvåvägsback som gillar att hänga med upp i anfallen, men som även är stark i egen zon, säger William Dageryd. 

Vimmerby Hockeys trupp 21/22

Målvakter: Gustav Bågenvik (förlängning), Robin Christoffersson (ny från Östersunds IK)
Backar: Pelle Ström (kontrakt), Helge Holmstrand (förlängning), Christian Lindberg (förlängning), Måns Krämer (ny från Frölunda J20), William Dageryd (ny från Boden).
Forwards: Gustav Jansson (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Ludvig Vännström (förlängning), Hugo Ollila (ny från Linden), Todd Winder (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning), Lucas Jidenius (ny från Mariestads BoIS), Jakob Karlsson (förlängning)
Head coach: Staffan Lundh.
Målvaktstränare: Nanna Holm Glaas. 

Foto: Sportsphoto.com