Ny målvaktstränare

20 års erfarenhet av målvaktsträning finns nu mera i Kalmar HCs ledarstab, Peter Pettersson är tillbaka i Kalmar HC. 

Peter har innan verkat inom Kalmar HC-ungdom och senare året återfanns Peter i Nybro Vikings juniororganisation. 

Men ett samtal från Daniel Stolt i våras gav Peter en bra känsla direkt:

-Det fanns en tydlig bild på vad de sökte och där tycker jag att jag passa bra in. Ett spännande lagbygge där både rutin och ungdomlig hunger finns med gjorde att jag absolut vill vara med på den här resan, och hela ledarstaben känns rätt, förklara Peter. 

Peter har arbetat med seniormålvakter i Kalmar HC innan och även i moderklubben Arlanda Wings och varje sommar senaste åren har han varit instruktör för GoalieMania. Men med mycket erfarenhet från ungdom och junior så blir detta nu första säsongen från start i A-lagsverksamhet då ser Peter skillnader och har en tydlig bild:

-Det ska bli riktigt kul och såklart ett privilegium. Största skillnaden på ungdom och senior skulle jag säga är dialogen och vi kommer utbilda varandra, säger Peter. 

Finns det någon egen karriär mellan stolparna är då frågan och nej det finns det inte, iaf inte på någon högre nivå,  men Peter har en stor erfarenhet kring målvaktspel och säger såhär om sin syn på det:

-Karriär inom ishockeyn är nog att ta i. Jag la av tidigt och har sedan spelat sporadiskt på hobbynivå. Däremot har jag varit aktiv inom coachandet på ett eller annat sätt i drygt 20 år nu.

Kalmar HC gör en stor ombyggnad i föreningen och ett nytt målvaktspar är spikat, Jonathan Stålberg och Hugo Engsund bildar säsong 21/22 målvaktspar och Peter säger följande om målvaktsparet:

-Jag har inte hunnit kolla något på varken Jonte eller Hugo ännu med det kommer jag ha gjort innan vi kliver på isen. Det jag vet är att båda är bra skolade och att dom gillar att tävla. Två bra grabbar som är relativt unga och väldigt taggade på uppgiften. Jag ser framför mig att det kommer vara kamp i och för varje minut mellan stolparna. Vi i mv-teamet kommer bli ett tight gäng som tar varandra till nya nivåer varje dag.

Hur vill då Peter utveckla träningen för våra målvakter, han pratar om matchlika situationer och att dialogen och viktigt och avslutar med följande ord:

-Jag vill jobba med matchlika situationer, så att det vi tränar på lätt kan kopplas till verkligheten. Dialogen kommer vara nyckeln till framgång, avslutar Kalmar HCs nya målvaktstränare Peter Pettersson