SHL-meriterad back klar för Vimmerby Hockey

Vimmerby Hockey har gjort klart med den SHL-meriterade backen Hugo Enock (-97), som kommer närmast från Hudiksvall i den östra hockeyettan. 

Hugo Enock har en meritlistan som förpliktigar på nivån. 38 SHL-matcher med Färjestad, över 80 matcher i hockeyallsvenskan med Leksand och Timrå med två avancemang till SHL. 

Under de två senaste säsongen har han spelat för Hudiksvall med spel i kvalserien till hockeyallsvenskan som avslut på föregående säsong. Hugo Enock stod för 15 poäng på 44 matcher (4+11) under 20/21. 

Nu blir det Vimmerby Hockey. 

– Det ska bli riktigt roligt att komma till Vimmerby. Jag var med när vi mötte Vimmerby i play-off för snart två år sedan, och det var en tuff match och jag ser fram emot att spela matcher i Vimmerby med fullt ös på läktarna som det var då. Jag känner även flera spelare som varit i Vimmerby, och vet att jag kommer till bra ställe för att spela ishockey och en trevlig stad att bo i, säger Hugo Enock. 

Han återförenas också med tidigare coachen i Färjestad J20, Staffan Lundh. 

– Det är såklart en bidragande orsak till att det blir Vimmerby. Jag blev glad när Staffan ringde och sa att han ville ha mig till klubben. Staffan vet att han får en hängiven spelare, som alltid offrar sig för laget. Och jag vet det aldrig är några konstigheter med Staffan som coach. Han hjälpte mig att utvecklas mycket när vi var i Färjestad, säger Hugo Enock. 

Vad får Vimmerby Hockey av Hugo Enock?

– En tvåvägsback som är en vass skridskoåkare, är bra tränad, kan gå rakt på mål och är inte rädd för att sticka in näsan i tuffa dueller. Jag skulle också säga att jag har mer att ge i offensiven. Gillar att bära puck ur både defensiva och i offensiva situationer. Jag vill tillbaka till det lite mer offensiva spel jag hade under Staffan i Färjestad, säger Hugo Enock. 

Vimmerby Hockeys trupp samlas på måndag, och innehåller nu sju kontrakterade backar. 

– Hugo Enock är en intressant spelare. Han har många kvaliteter för nivån, och trots att han bara är 24 år mycket erfarenhet med sig och vet vad som krävs för att kunna ta nästa steg. Vi är övertygade om att han kan bli en väldigt nyttig spelare för oss i vinter, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson. 

Kontraktet löper över säsongen 21/22. 

Vimmerby Hockeys trupp 21/22

Målvakter: Gustav Bågenvik (förlängning), Robin Christoffersson (ny från Östersunds IK)
Backar: Pelle Ström (kontrakt), Helge Holmstrand (förlängning), Christian Lindberg (förlängning), Måns Krämer (ny från Frölunda J20), William Dageryd (ny från Boden), Aku Alho (ny från Kiekko-Espoo), Hugo Enock (ny från Hudiksvall)
Forwards: Gustav Jansson (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Ludvig Vännström (förlängning), Hugo Ollila (ny från Linden), Todd Winder (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning), Lucas Jidenius (ny från Mariestads BoIS), Jakob Karlsson (förlängning), Niki Koskinen (ny från IPK), Philip Elgestål (ny från Mariestads BoIS), Tatu Kokkola (ny från IPK)
Head coach: Staffan Lundh.
Assisterande coach: Nico Surenkin
Målvaktstränare: Nanna Holm Glaas.