Bakom kulisserna med KRIF J20

Bakom kulisserna med KRIF J20

Något försenat drog säsongen 21/22 igång i slutet av maj för KRIF J20. Årets trupp består av 23st grabbar födda 02/03 och dem backas upp av ledarstaben Kenny Karlsson (Huvudtränare), Krister Lewén (Fystränare), Per Holmberg (Materialare) och Eva Folkesson (Lagledare). I dagsläget saknas en assisterande tränare som vi dock hoppas kommer lösas inom en snar framtid.

Under ledning av Krister Lewén har ledarna i J20 i sommar även ansvarat för sommarträningen för J18. Närvaron har varit mycket hög i båda trupperna. Totalt har det genomförts ca 40 fyspass med bland annat tunga intervallpass i sandgravarna, styrkepass på utegymmet vid Soft Center Arena, löppass i Rödebybacken och Brunnsparken, innebandy mm. Sommarträningen avslutades i början av augusti med fystester där samtliga J20-grabbar klarade uppsatta mål och fick därmed gå på is tillsammans. Redan nu i veckan drar träningsmatcherna igång och först ut är match mot Olofström IK 28/8 följt av en J20-cup i Tyringe. Totalt blir det ca 10-12 matcher innan serien drar igång i början av oktober.

Målsättningen för säsongen: Efter två avbrutna säsonger i backspegeln på grund av covid så håller vi tummarna för att säsongen 21/22 ska kunna genomföras till fullo. Målet är att vara med och kriga om en plats till J20 Regional, samt att fortsätta vårt arbete med att försöka ge spelarna bra förutsättningar för att efter juniortiden kunna spela hockey på minst Division 2-nivå.