Hammers besegrade Vikings med uddamålet

Nybro Vikings spelade under onsdagskvällen en ny träningsmatch när Halmstad Hammers stod för motståndet på bortais, slutresultatet skrivs till 2-1.

På onsdagskvällen ställdes Nybro Vikings mot seriekollegan Halmstad Hammers i säsongens femte träningsmatch. Nybro drar på sig en utvisning redan efter 20 sekunders spel och de första minuterna av matchen präglas litegrann av den utvisningen då Halmstad kan driva spelet mer. Hemmalaget skapar dock inga farliga lägen i det numerära överläget. Några minuter av böljande spel följer innan det är Vikings tur att spela powerplay, det skapas dock inga farliga chanser. Matchens första mål kommer från hemmalaget till 1-0 efter dryga halva perioden spelad. Under resten av perioden är det Nybro som har den bästa chansen för att kvittera när Janne Kettunen snyggt hittar fram till Janne Väyrynen som kommer helt fri med målvakten som gör en bra räddning. Det är ledning 1-0 för hemmalaget efter den första perioden.

I mellanakten höjs tempot något i spelet och det öppnas upp för fler chanser åt båda hållen. Det är hemmalaget som utökar sin ledning till 2-0 men en reducering kommer snabbt därefter när Jesper Mångs, bakom egen förlängda mållinje, hittar fram till Hannes Johansson på offensiv blålinje som i sin tur trampar förbi backen och sprätter upp en backhandsreducering till 2-1. Resten av perioden handlar mest om powerplay där Vikings får chansen två gånger om och skapar en del lägen men får inte riktigt till något hårt tryck. I slutet av perioden är det hemmalagets tur att spela powerplay, de skapar några chanser men Pontus Eltonius står för några bra räddningar och ställningen 2-1 står sig efter den andra perioden.

I den tredje perioden drar bortalaget upp tempot ett hack och pressar tillbaka Halmstad. Nybro jagar en 2-2 kvittering och skapar fler chanser än tidigare under matchen. Vikings har ett powerplay i den avgörande perioden och det är väldigt nära att Eero Savilahti lyckas peta in kvitteringen men det är det närmsta Nybro kommer, Halmstad håller emot och vinner med uddamålet.

Nybro Vikings spelar sin nästa träningsmatch på söndag den 12 september klockan 16.00 i Liljas Arena mot gästande KRIF Hockey. Du köper dina biljetter genom att klicka här! Vi kommer också att sälja biljetter vid dörren på matchdagen.

Halmstad Hammers – Nybro Vikings 2-1 (1–0, 1–1, 0–0)
Mål Nybro: 2-1 Hannes Johansson (Jesper Mångs)
Skott: x-x (9-6, 11-7, x-x)