Johan Schreiber tillbaka i Vimmerby Hockey

Vimmerby Hockey förlänger kontraktet med forwarden Johan Schreiber (-98). Schreiber hade planerat att spela i tyska Oberliga den här säsongen, men av familjeskäl har han valt att bryta kontraktet med Hannover Indians, och återvänder för en ny säsong i Vimmerby Hockey. 

– Det känns riktigt gött att vara tillbaka i Vimmerby. Hade lite separationsångest redan i våras när jag lämnade laget för Tyskland, och jag vill vara noga med att säga att Vimmerby inte är något andrahandsval för mig. Men huvudanledningen till att jag spelar i Sverige i år är av familjeskäl, säger Johan Schreiber. 

Johan Schreiber kom till Vimmerby strax före allettan förra säsongen och producerade 22 poäng på 30 matcher, inklusive playoff. 

– Det känns lite som att komma hem. Jag trodde nog inte jag skulle trivas så bra som jag gjorde i Vimmerby förra säsongen. Men det är en riktigt skön grupp med en fantastisk stomme. Sedan kunde jag ha en väldigt ärlig och samtidigt professionell relation med Morgan Persson. Det uppskattade jag väldigt mycket, säger Johan Schreiber. 

Nu kommer han med i truppen från start inför säsongen som är mindre än en månad bort, när han ansluter till truppen imorgon torsdag. 

– Det är alltid skönt att vara med från start. Det är en jäkla skillnad att vara med och bygga upp någonting. Vi hade något riktigt bra på gång förra säsongen, och de kändes inte som vi var klara. Nu tar vi vid där förra säsongen slutade, säger Johan Schreiber. 

Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson ser fram emot att få tillbaka Johan Schreiber i truppen. 

– Vi hade inte räknat med Johan, men desto gladare är vi att kunna hälsa honom välkommen tillbaka. Det är en superkille, med en väldigt stor potential på isen. När han meddelade att han ville komma tillbaka, tvekade vi inte en sekund. Han kommer förstärka vår offensiv, och det ska bli oerhört intressant att följa honom från start den här säsongen, säger Morgan Persson. 

Kontraktet löper över säsongen 21/22. 

Vimmerby Hockeys trupp 21/22
Målvakter: Gustav Bågenvik (förlängning), Robin Christoffersson (ny från Östersunds IK)
Backar: Pelle Ström (kontrakt), Helge Holmstrand (förlängning), Christian Lindberg (förlängning), Måns Krämer (ny från Frölunda J20), William Dageryd (ny från Boden), Aku Alho (ny från Kiekko-Espoo), Hugo Enock (ny från Hudiksvall), Adam Lindblad (juniorkontrakt)
Forwards: Gustav Jansson (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Ludvig Vännström (förlängning), Hugo Ollila (ny från Linden), Todd Winder (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning), Lucas Jidenius (ny från Mariestads BoIS), Jakob Karlsson (förlängning), Niki Koskinen (ny från IPK), Philip Elgestål (ny från Mariestads BoIS), Tatu Kokkola (ny från IPK), Johan Schreiber (förlängning), Olle Söderlund (tryout), Martin Holmstrand (juniorkontrakt)
Head coach: Staffan Lundh.
Assisterande coach: Nico Surenkin
Målvaktstränare: Nanna Holm Glaas.

Foto: Vimmerby Tidning