Sebastian Vidmar tillbaka i VH – skriver korttidskontrakt

Vimmerby Hockey plockar in ytterligare en forward i truppen. Det handlar om ett välbekant ansikte i form av Sebastian Vidmar (-94) – som skrivit ett korttidskontrakt med VH tills vidare, där man kommer ta en månad i taget, med start oktober månad ut. 

Vidmar kommer senare under hösten att åka över till USA för spel i ECHL (East Coast Hockey League) – men fram till dess förstärker han Vimmerby Hockey. 

– Det ska bli jättekul att spela i Vimmerby igen. Jag trivdes jättebra i klubben under Mogges (Morgan Persson, klubb- och sportchef) ledning och med alla killarna i laget. Det är inga datum satta för när jag åker över, så vi börjar med oktober. Det här passade mig jättebra, säger Sebastian Vidmar. 

I 27-årige Sebastian Vidmar får VH en stark och hårt jobbande forward med poängpotential, som producerade 21 poäng på 31 matcher (9+12) när han slutförde förra säsongen med VH. 

– I Sebastian vet vi vad vi får. Han kommer hit och förstärker oss, ökar konkurrensen, gör oss tyngre och mindre känsliga för skador. Det är också en riktigt professionell och bra kille att ha i laget. Vi har ett intensivt spelschema under hösten, och när vi fick den här möjligheten var det inte mycket att tveka på, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson. 

Sebastian Vidmar ansluter till truppen kommande måndag.

Det står också klart att de båda egna produkterna Olle Söderlund (-01) och Adam Lindblad (-03) får varsitt a-lagskontrakt för kommande säsong. 

– Jättekul att både Olle och Adam har tagit chansen. De har varit lyhörda, jobbat hårt och förtjänat sin plats i truppen. Det besitter ett fint framtidskapital. Nu ger vi dem chansen, och det ska bli spännande att se dem fortsätta utvecklas, säger Morgan Persson.
Samtidigt är det klart att forwarden Martin Holmstrand, tills vidare lånas ut till Nässjö HC i hockeytvåan.