BHF tappade segern borta mot Skövde

Skövde – Borlänge 3-2 (1-0, 0-2 2-0)

Efter 2 raka förluster i inledningen av serien åkte BHF ner till Skaraborg för att försöka ta säsongens första seger när man skulle möta Skövde på bortais.

Trots en spelmässigt fin period av BHF så kunde hemmalaget ta ledningen när David Lundmark skickade iväg ett skott som letade sig in bakom Victor Eriksson i BHFs kasse.

BHF fortsatte med att vara spelförande även i mittakten och utdelning skulle nu komma. Först ordnade Arvid Degerstedt kvitteringen i powerplay och med knappt 2 minuter kvar att spela så skulle återigen 5 mot 4 spelet vara effektivt när Marcus Karlberg satte ledningsmålet för BHF.

Så långt var det BHF som hade en rättvis ledning men tyvärr skulle det hela vändas på 16 sekunder. Först kvitterade Skövde till 2-2 i powerplay genom Jesper Emanuelsson. Bara 16 sekunder senare hade man vänt på steken när Anton Lundmark hittade rätt.

BHF försökte få till en kvittering men mäktade inte med ett 3e mål och fick se sig besegrade i en jämn tillställning.

skott totalt 18-25

utvisningar Skövde 5×2 BHF 2×2

domare Mikael Eriksson

SKÖ – BOR  (3-2) (swehockey.se)

En riktigt tung förlust för BHF som var på väg mot segern men där 2 snabba mål vände på allt.

Man har spelmässigt spelat allt bättre och bättre men inga poäng såhär långt in i serien. Nu måste poängen börja rulla in för Borlänge då det endast är 18 omgångar nu när serien kortats ner.

Härnäst väntar en tuff vecka med 3 matcher på 5 dagar. Först ut är onsdag kväll när BHF tar emot Lindlöven på hemmais.