Första segern för BHF efter islossning

BOR – LIN  (8-2) (swehockey.se)

Efter 3 raka förluster i inledningen av säsongen så var det ett BHF som ikväll tog emot Lindlöven med rejäl revanschlusta. Senaste matchen mot Skövde var man nära segern men tappade den på 16 sekunder.

Och i kvällens match såg det ut som att BHF skulle få det tufft igen. Efter 6.22 när gästerna spelade powerplay sköt backen Elias Lindgren ett tamt avslut mot Oliver Norgren som gjorde sin första start i BHF kassen. En puck som Norgren bara skulle plocka i sin högra handske men som smet in bakom en överraskande Norgren och 0-1 till gästerna efter att hemmalaget öppnat starkast.

Minuten senare bröt gästerna ett uppspel och spelvändningen gick snabbt vilket resulterade i 0-2 genom Maksim Semjonov.

Uppförsbacke för BHF inför mittakten men där matchen tog en annan skepnad.

Efter 48 sekunder fick BHF chansen i powerplay och efter att ha rullat upp motståndarna kunde Martin Janolhs servera Viktor Bemström som satte pucken i bortre krysset. Mindre än 2 minuter senare var det Janolhs själv som inte ville vara sämre än Bemström när han i en spelvändning satte dit kvitteringspucken.

Och som det inte var nog så skulle BHF vända på matchen när man återigen fick chansen i powerplay och där Bemström återigen hittade samma kryss bakom Jonathan Frykholm.

När BHF fick sin 3e chans i perioden med att spela 5 mot 4 kunde Arvid Degerstedt styra in 4-2 och en riktigt stark vändning av hemmalaget.

I den tredje perioden trumma BHF fortsatt på och målen ramlade in.

8.13 in serverade Marcus Karlberg en elegant passning till hans namne Marcus Björk som pricksköt in 5-2 via ribban. 6-2 kom via Arvid Degerstedt. BHF kapten Patrick Elfsberg som såhär långt inpå säsongen haft det tufft med poängproduktionen ordnade sedan på egen hand sitt första mål för säsongen när han satte 7-2 i bortre krysset. Innan matchen var över kunde sedan Marcus Karlberg sätta slutresultatet till 8-2 så att alla 3 i första linan fick göra mål ikväll.

skott totalt 38-34

utvisningar BHF 3×2 Lindlöven 5×2

domare Jesper Jatko

Efter att ha förlorat 3 raka matcher fick BHF äntligen jubla och det med leverans. Powerplayspelet var outstanding, effektivt och rakare spel bärgade för säsongens första seger vilket är oerhört viktigt för självförtroendet. Detta var första matchen i en tuff vecka där man skall spela onsdag, fredag och söndag. Härnäst väntar Forshaga på bortais under fredagskvällen.