Ny forward signar med ÖIK! 

Kan man börja veckan på något bättre sätt? Knappast. 

Vi säger välkommen till Linus Lundström

Sportchef Per Tagesson säger såhär:
Det är en spännande spelare som vänder hem till Sverige igen efter att ha samlat på sig mängder av erfarenhet utomlands. Linus är en intensiv spelare med fina händer som är van att leverera poäng. Han kan användas både som center och ytterforward och hans rutin blir självklart nyttig när vi jagar en lång säsong.
Kort intervju med Linus:
▪️Kan du berätta lite om dig själv?
– Jag heter Linus Lundström. Kommer från Skellefteå. Spelade senast i Feldkirch i Alps hockey league. Har väl egentligen spelat i Österrike och Italien dom senaste 9e åren bortsett från några månader i Tyskland.
▪️ Är det någon skillnad på hockeyn i Italien och Tyskland/Österrike kontra Sverige?
– Nu var det ju längesen jag spelade i Sverige men jag kan tänka mig att det är lite bättre strukturerat spel i Sverige, lite mer disciplinerat defensivt osv.
▪️Vad vet du om ÖIK och Östersund?
– Har bara hört bra saker om föreningen och staden. Fick ett riktigt bra intryck när jag pratade med Taggen om föreningens ambitioner. Jag har bara spelat i den gamla ishallen, och faktiskt även varit där på hockeyskola när jag var liten.
▪️Vad är dina styrkor på isen?
– Jag tycker väl att jag är ganska smart på isen och en rätt bra skridskoåkare
▪️Vad tror du att du kan bidra med till laget?
– Jag vill bidra både offensivt och defensivt och hjälpa laget att vinna matcher. Hårt jobb över hela banan och så hoppas jag väl jag kan bidra med en del rutin.
▪️Vad ser du mest fram emot?
– Efter 9 år utomlands ska det bli skönt att förstå exakt allt i omklädningsrummet igen, haha. Nä men det ska bli roligt att spela inför publik igen.
▪️Berätta något om dig som många kanske inte vet?
– Oj, kanske att jag lärde mig i Italien hur man slänger ihop en riktigt god carbonara.