Sebastian Vidmar lämnar VH – lovande forward från Färjestad ansluter

Det var bestämt från början att Sebastian Vidmar skulle lämna Vimmerby Hockey senare under hösten, när han skrev på ett korttidskontrakt med klubben. Nu står det klart att Vidmar återvänder till USA, för spel i East Coast Hockey League (ECHL) under resten av säsongen. 

– Jag har fått klart med mitt amerikanska visum nu, och flyger till den amerikanska ambassaden i Frankfurt på söndag för att göra klart allt innan jag åker till USA, säger Sebastian Vidmar. 

Den andra sejouren i Vimmerby Hockey blev tio matcher lång, och väldigt lyckosam. Vidmar har producerat 7 poäng (3+4) och har varit en starkt bidragande orsak till lagets fina framfart i serien såhär långt. 

– Jag är väldigt tacksam för att ha fått vara här. Det är inte många lag som hade ställt upp på det. Och det här är ett riktigt bra lag som Vimmerby har. Det ska bli väldigt kul att följa i fortsättningen, säger Sebastian Vidmar som hyllar sina lagkamrater: 

– Vi spelar med ett väldigt bra självförtroende. Och lagen som går långt, är lag som går in i matcherna och vågar spela. Och det gör vi. Vi har fyra bra linor som alla kan göra mål, samtidigt som alla kan spela i försvarszon. Det är ett fantastiskt lag och jag har fått vänner för livet. Så känslan är lite bitter sweet för att lämna nu. Men samtidigt är det inte så att jag abra drar utan att hålla kontakten. Och jag är absolut inte främmande för att återvända en tredje gång, säger Sebastian Vidmar. 

Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson säger såhär: 

– Vi visste om förutsättningarna med Sebastian när han skrev på. Och vi är väldigt glada att han kunnat vara kvar så länge som han varit. Och han har gjort det ruggigt bra. En grymt professionell spelare både på isen och i omklädningsrummet. Det är bara att tacka och önska honom varmt lycka till, säger han. 

Andersson ansluter på lån

Vimmerby Hockey letar nu efter en permanent ersättare för Vidmar. Tills vidare löser man det med ett lån i form av Färjestads lovande forward Noah Andersson (-02), som ansluter till truppen under lördagen och är klar för spel i matchen mot Mörrum imorgon. 

Noah Andersson, son till Frölundaikonen Niklas Andersson, har hittills bokförts för 14 SHL-matcher med Färjestad under tre säsonger och även spelat i Hockeyettan för Halmstad. På 20 matcher i Färjestads J20 har Andersson producerat 15 poäng (6+9) den här säsongen.  

– Det är en hårt jobbande forward med en väldigt bra skridskoåkning, som är stark i sargduellerna och har ett fint spelsinne. Det ska bli spännande att se vad han kan göra här. Vi lånar honom i våra fyra kommande matcher under Färjestads speluppehåll, sedan tar vi en ny diskussion, säger Morgan Persson.

Foto: Meijer Media