Straffläggning gav två poäng!

Grabbarna gästade Kumla för ett returmöte under söndagen. Senaste mötet slutade med seger i Lindehov med fina 9-5, efter avgörande 5-0 i första perioden.

Även på bortaisen blev den första perioden stark för Lindlöven. Anton Björkman kunde efter sju minuter inleda matchen med sitt fjärde mål för säsongen, som sedan följdes upp av 0-2 genom Viljami Wacklin.

Siffrorna följde med Lindlöven in i den andra halvleken, som länge såg ut att hålla sig både händelse- och mållös. Inga utvisningar eller mål dök upp under perioden, vilket ändrades när Kumla kom igenom lagom mot periodens slut. 1-2-målet kom med bara minuten kvar av den andra perioden.

Kvitteringen kom snabbt i den tredje perioden, vilket jämnade ut matchen med sjutton minuter kvar av ordinarie matchtid. Ett nytt Kumlamål kom med bara minuter kvar, vilket tvingade Lindlöven till en timeout med två minuter kvar. Målvakt Riku Lindroos fick lämna kassen och kvitteringsmålet kom efter 52 sekunder genom Christoffer Anrén.

En straffläggning fick avgöra matchen där hela tio straffskott från vardera lag behövdes innan poängen delades ut. Kumlas tidigare spelare Isak Jonsson gjorde avgörandet och gav laget två nya poäng!

Kumla HC Black Bulls-Lindlöven
Slutresultat
: 3-4 (0-2, 1-0, 2-1, 0-0, 0-1)
Skott: 30-50 (6-23, 13-12, 8-9, 3-5, 0-1)
Publik: 237 personer

Mål:
0-1 Anton Björkman (Joshua Karlsson, Isak Jonsson)
0-2 Viljami Wacklin (Isak Jonsson, William Lindgren)
3-3 Christoffer Anrén (Anton Widmark, David Berg)
3-4 Isak Jonsson

Foto: Hasse Persson