Oskar Carlsson är tillbaka i Vimmerby Hockey

Vimmerby Hockey stärker upp backsidan, när rutinerade egna produkten Oskar Carlsson (-91) har gett klartecken för fortsatt spel, och har skrivit på för spel under resten av den här säsongen. 

Oskar som valde att avvakta fortsatt spel i våras, för att känna efter om han ville lägga av helt eller ansluta till truppen senare under säsongen. Nu blir beslutet att fortsätta. 

– Jag ville känna efter helt enkelt, jag har ju varit med ett tag, men när hösten kom så fanns suget där och när man har stått vid sidan av och tittat så har jag känt ett större sug efter hockeyn än någonsin. Jag har varit med och tränat några gånger och känner att nu vill man vara med, säger Oskar Carlsson. 

Han är imponerad av det han sett hittills. 

– Det har sett väldigt bra ut. Jag vet inte om vi har fått en bättre start på en säsong tidigare. Och det gör ju att man vill vara med ännu mer. Jag är väldigt spelsugen och det känns som att finns läge för något riktigt bra den här säsongen, säger Oskar Carlsson. 

Oskar Karlsson har tidigare producerat 117 poäng (39+78) på 191 matcher för Vimmerby Hockey i hockeyettan, samt sju poäng (1+6) på 17 matcher i playoff. 

Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson säger såhär om truppens senaste tillskott. 

– Vi är glada att Oskar är tillbaka. Han bidrar med stor erfarenhet, är nyttig i alla spelformer och känner truppen väl. Han kommer in och konkurrerar på precis samma villkor som alla andra. De som är bäst spelar. Han gör oss också bredare och mer tåliga för skador på backsidan, där vi inte vill hamna i en situation där vi tvingas panikvärva mitt under säsong, säger Morgan Persson. 

I och med Oskar Carlssons påskrift har Vimmerby Hockey åtta egna produkter i truppen, inklusive Martin Holmstrand som är utlånad till Nässjö HC i division två. 

Fler spelare finns på radarn, för Vimmerby Hockey. 

– Vi söker en ersättare för Sebastian Vidmar, så nästa tillskott blir på forwardssidan. När det blir återstår att se. Vi känner ingen panik, utan vill mer hitta rätt sorts spelare, säger Morgan Persson. 

Foto: Vimmerby Tidning