Finsk defensiv förstärker med ÖIK

Vi kunde förra veckan släppa den fantastiska nyheten att Edwin Hedberg återvänder till sin moderklubb ÖIK och har skrivit på för ett år. Edwin kommer närmast från spel i MoDo Hockey men var tvungen att avbryta förra säsongen på grund av skada. Nu har suget kommit tillbaka och kroppen är så gott som redo för spel. Vi är väldigt glada att kunna “få hem” en sån erfaren och rutinerad spelare som Edwin.

Läs längre reportage om Edwin här

Idag är vi väldigt glada att kunna presentera den finska backen Roope Reini, 22 år.

Roope landade på Frösön igår kväll och ansluter till laget idag. Vi passade på att ta ett snack med honom när han väntade på flygplatsen.

Det är första gången du spelar i en svensk liga, hur känns det?

  • Japp, det är första gången, det känns såklart toppen, jag gillar svensk ishockey. Man måste vara bra på att åka skridskor och duktig på att hantera puck och jag tror det passar mig bra.

Hur kommer det sig att du hamnade i ÖIK? 

  • De var väldigt intresserade av mig och efter att jag pratade med både tränare och sportchef så kändes det bra. Jag gillar hur de spelar och deras målsättning sen tycker jag det känns som ett bra nästa steg för mig som spelare.

Vad vet du om Östersund? 

  • Jag vet faktiskt inte så mycket, jag har bara sett några bilder på Google. Men det ser fint ut, en liten stad med närhet till vatten vilket alltid är trevligt.

Vad har du för förväntningar 

  • Jag har höga förväntningar, jag har bara hört bra saker om Hockey Ettan från några finska spelare som säger att det är hög nivå på ligan. Man måste vara väl förberedd såväl mentalt som fysiskt varje match om man vill vara en toppspelare.

Vad är du för typ av spelare? 

  • Jag är en offensiv back, mina styrkor är att hantera puck, passa och skjuta.

Har du några ess i rockärmen som motståndarna behöver vara beredda på? 

  • Jag har kanske några tricks på isen, men dom tänker jag inte berätta om i förhand. Förhoppningsvis kommer publiken att se det på matcherna.

Vad tycker du om att göra på din fritid? 

  • Jag ringer ofta mina vänner på FaceTime och såklart kollar jag på en hel del hockey. Jag tycker också mycket om att spela tennis!

Två snabba

Vad har du alltid för mat hemma?
Oftast någon form av pasta, min favorit är tonfiskpasta

Peter Forsberg eller Teemu Selänne? 
Teemu Selänne

 

Läs reportaget i ÖP här

Varmt välkommen Roope! 

Photo: Aaro Nuoramo