VH tog stabil bortaseger mot Halmstad

Vimmerby Hockey är tillbaka i serieledning efter att ha besegrat Halmstad Hammers på bortais med 6-1.

Efter en mållös första period gjorde VH tre mål i de två avslutande perioderna i Halmstad Arena. Det viktiga ledningsmålet kom drygt fem minuter in i mittperioden. Jakob Karlsson fick med sig Philip Elgestål i en kontring i boxplay. Karlsson frispelade Elgestål som ensam med Halmstadmålvakten Hampus Nevalainen sköt 1-0 efter en lång dragning.

Och nio minuter senare var det dags igen. Återigen med Jakob Karlsson som regissör. Den här gången frispelade han Noah Andersson, som fick med sig pucken i skäre

t och satte upp den snyggt i mål. Noahs första mål i VH-tröjan.

Och mindre än två minuter senare kom också 3-0 när Lucas Jidenius elegant frispelade Pierre Gustavsson som lirkade in sitt andra mål för säsongen.

VH fortsatte utöka sin ledning i den tredje perioden. Den här gången var det Lucas Jidenius tur att bli frispelad av Tatu Kokkola och 4-0 var ett faktum. Halmstad stack emellan till 4-1 innan Ludvig Vännström (bilden) punkterade matchen när han gjorde 5-1 i spel fyra mot sex.

Matchens sista måljubel kom i powerplay när Todd Winder direktsköt pucken i mål.

I och med segern klev Vimmerby Hockey åter upp i serieledning inför onsdagens avslutande match i grundserien, hemma mot HC Dalen.

Matchfakta: Halmstad-Vimmerby Hockey (0-0, 0-3, 1-3)
0-1 (25.47) Philip Elgestål (Jakob Karlsson), spel fyra mot fem.
0-2 (34.47) Noah Andersson (Jakob Karlsson/Christian Lindberg)
0-3 (36.39) Pierre Gustavsson (Lucas Jidenius/Christian Lindberg)
0-4 (48.36) Lucas Jidenius (Tatu Kokkola/Todd Winder)
1-4 (52.22) Hampus Johansson
1-5 (54.10) Ludvig Vännström (Pierre Gustavsson) spel fyra mot sex
1-6 (59.34) Todd Winder (Ludvig Vännström/Tatu Kokkola)