En hård träningsmatch mot Sura väntar!

Målet om en plats i AllEttan är borta för den här säsongen. Efter en 2-1-förlust mot Skövde placeras Lindlöven sjua i tabellen och får ladda vidare mot Vårserien, där tabellettan får en ny chans att ta sig till högre höjder. En plats i Play In kan nämligen öppna bakvägen till ett Allsvenskt kvalspel.
– Nu ska vi hårdträna inför vårserien, säger Joshua Karlsson.

Söndagens förlust mot Skövde gör att Lindlöven även den här säsongen är klara för ett spel i vårserien. Chanserna uppåt är däremot inte helt öde. En totalseger i den nya tabellen ger en plats i ett Play In-spel som med starka insatser kan leda till en plats i HockeyAllsvenskans kvalserie.

Innan vårserien kan sätta fart måste grundseriens sista match spelas. Tabellpoängen för både Lindlöven och gästande Surahammar är i princip betydelselösa, istället blir det en tuff träningsmatch där vinnande lag får med sig ett skönt självförtroende inför vinterns vårserie.

Grundserien är i princip färdigspelad, hur känns det?
– Vi missade ju vårt mål, så det känns såklart inte så bra. Vi åker på förlust i matcherna som vi ska vinna och det är i slutändan där det diffar, vi är inte helt hundra i alla matcher. Det är stor besvikelse efter grundserien och det är jättetråkigt.

Vad har ni för tankar efter förra matchen mot Skövde?
– Jag tycker att vi spelar en sjukt bra match. Vi gör en bra första period och trycker på dem under de första tio minuterna, där vi håller bort dem från våran zon och i princip bara spelar i anfall. Vi har en sjukt bra inställning, då vi vet som gäller och står på spel, där vi krigar oss framåt. Vi skapar hela tiden bra chanser utan att få mål, vi får helt enkelt inte dit lägena vilket i slutändan blir avgörande.

Vårseriens vinnare får en plats i Play In, är det dit ni laddar nu?
– Vi är absolut sugna uppåt och vi sade efter Skövdematchen, att det här är inte färdigt. Efter onsdagens hemmamatch får vi ett mindre uppehåll där vi kommer att träna hårt. Jag sade till några av grabbarna att nu ska vi hårdträna inför vårserien, vi ska vinna våra matcher och vara hundraprocentiga i vårat spel. När vårserien sätter igång så ska allt vara perfekt, allt ska sitta.

En hemmamatch mot Surahammar avslutar grundserien, tankar?
– Matchen på onsdag blir en 100% hård träningsmatch inför vårserien, vi går ändå in i varje match för att vinna. Sedan skiter vi i vad det är för match, vi vill alltid göra varje match bra så det är klart att vi går in för att vinna. Jag tror inte att de heller kommer att vara mer försiktiga bara för att de är klara för AllEttan, men vi tog dem i senaste mötet och då borde vi kunna göra det igen. Vi kommer att gå in med rätt inställning och hålla huvudet högt, jag tror på seger.

Foto: Hasse Persson