Förändringar i A-laget

Väsby Hockey har idag gjort klart med Almtuna IS om en övergång för målvakt Isak Johansson. I gengäld får Väsby forwarden David Karlström samt att backen Lucas Thorstensson blir namngiven spelare vilket innebär att han fritt kan gå mellan klubbarna under säsongen.

 

David Karlström är en skridskostark och offensivt vass forward som under fjolåret, under sin då första hela säsong i Hockeyallsvenskan, stod för totalt 17 poäng (9+8) på 52 spelade matcher. Hans framstående spel gjorde honom till en av de nominerade till guldgallret, som bästa junior i Hockeyallsvenskan. David var innan det en stor poängspelare i Superelit där han bland annat i AIK stod för hela 39 poäng (18+21) på 38 matcher. Karlström har även tidigare i karriären representerat Sverige på U16 och U17 landslagsnivå. Värt att nämna i sammanhanget är att Davids farbror, Kent Karlström spelat hela fyra säsonger i Väsby Hockey under åren 1981-1985 med stor framgång och förhoppningsvis blir Davids avtryck i Väsbytröjan lika bestående.

 

Vi hälsar David varmt välkommen till Väsby Hockey och tackar samtidigt Isak för tiden hos oss och önskar honom stort lycka till i Hockeyallsvenskan!

 

Sportchef Tom Tärnström om förändringarna i A-lagstruppen.

Vi är nöjda att komma till denna överenskommelse med Almtuna IS och denna lösning som gör oss starkare som helhet. Vi får in David Karlström som tillför ren spets i denna serie samt att vi får använda Lucas Thorstensson när tillfälle ges. Detta ger oss också möjlighet att på längre sikt förstärka laget vilket sätter oss i en mycket bra sits inför fortsättningen. Målvaktssidan känns trygg med August Hedlund men självklart är arbetet igång med att hitta Isaks ersättare redan igång.

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren