BHF vann i AllEttanpremiären

BOR – STR  (6-2) (swehockey.se)

Ikväll inleddes de båda AllEttorna och BHF skulle inleda med 3 raka hemmamatcher. Först ut kom Strömsbro på besök till Borlänge ishall. Detta var den 1a omgången av totalt 27.

Och publiken fick till en början se en frejdig offensiv lusta från båda lagen där man bara efter ett par minuter skapat 2 fina chanser var. Närmast var gästernas Stefan Söder som träffade Oliver Norgrens stolpe. Strax därpå var det BHF som träffade ramen på andra sidan.

Knappt halvvägs in i perioden tog BHF över spelet och då kom också utdelning. Marcus Karlberg hittade fram med pucken till Adam Helldén som lade över pucken på backhand och lade in 1-0 i öppen kasse efter 9.05.

13.24 in i perioden fick Casper Östberg ett bra läge och petade sedan in sin egna retur fram till 2-0.

Borlänge fortsatte på den inslagna vägen även i mittakten och förde spelet över hela banan. William Danielsen snappade upp en lös puck och skickade in 3-0 i närmsta krysset efter 5.41.

Med sedan 3 minuter kvar av perioden sköt Emil Lind ett skymt skott som letade sig in bakom Adam Matsson.

I inledningen av den tredje perioden fick BHF starta i powerplay. Då tog det bara 19 sekunder innan BHF ökade på sin ledning till 5-0 sedan kaptenen Patrick Elfsberg tog vara på en retur.’

 

Strömsbro hade gett upp men fick sedan en gratischans in i matchen. BHFs Oliver Norgren blev pååkt och liggandes på isen bredvid målet kunde han inte göra något åt skottet från Gvido Jansons som fick öppet mål. BHF försökte påpeka detta till domaren då målet nog borde ha blivit bortdömt men det slutade med reducering.

3 minuter senare var det dags igen då Philip Hägerström gavs öppet mål och skickade in 5-2. Lite nerv skapades och mer energi gavs till gästerna. Då stängde BHF matchen när backen Viktor Bemström skickade in slutresultatet 6-2.

skott totalt 44-24

utvisningar BHF 1×2 Strömsbro 2×2

domare Felipe Londoño

 

En bra start på AllEttan Norra av BHF som efter 6-7 minuter in i matchen dominerade matchbilden och vann sedan klart mot ett blekt Strömsbro. BHF stod för bättre och snabbare passningsspel, mer vilja och mer direkta i sina handlingar.

Nu väntar 2 nya hemmamatcher för BHF som nästa helg tar emot Östersund och Hudiksvall.

 

Övriga resultat AllEttan Norra:

Piteå HC  –  Kiruna AIF 8-2

Bodens HF  –  Kalix HC 2-3 (str)

Hudiksvalls HC  –  Surahammars IF 1-2

Östersunds IK  –  Forshaga IF 2-3 (förl)

AllEttan Norra | stats.swehockey.se