Första förlusten i AllEttan för BHF

BOR – HUD  (3-4) (swehockey.se)

Efter 2 raka segrar inledningsvis på AllEttan Norra skulle BHF i sin 3e raka hemmamatch försöka ta sin 3e raka seger när topptippade Hudiksvall kom på besök.

Det var gästerna som öppnade matchen klart piggast och man tog också ledningen efter 2.39 i powerplay.

Strax därpå fick BHF chansen i powerplay men utan att lyckas överlista Oliver Håkansson i gästernas kasse.

BHF drog på sig 2 utvisningar innan perioden var över och trots många klara chansen från Hudiks sida så stod Oliver Norgren upp bra i hemmamålet och höll nere siffrorna.

Det var ett helt annat Borlänge som kom ut i mittakten och 7.26 in i perioden kunde backen Ludwig Danielsson göra sitt första mål i BHF tröjan efter att ha skjutit på ett knä hos en bortaspelare och in retfullt bakom Håkansson.

Gästerna skulle dock återta ledningen då en av gästernas bästa spelare Henrik Olsén, med ett förflutet i BHF slog en fantastik passning till backen Filip Lander som fick öppet mål och inte gjorda några misstag.

Slutfasen av mittakten blev målglad då först BHF kvitterade genom Emil Lind med ett distinkt avslut. 57 sekunder kunde gästerna för 3e gången ta ledningen då Marcus Sirén trampade runt kassen och sen satte 2-3. Men BHF gav inte upp och 1.02 senare när bara 58 sekunder återstod av perioden satte Marcus Karlberg 3-3 efter en fin framspelning av Martin Janolhs.

Precis som under lördagen hämtade BHF in underläge 3 gånger om och helt lika inför slutakten.

Denna gång var det inte BHF som tog ledningen utan när BHF återigen drog på sig en utvisning kunde Christoffer Jansson (även han med förflutet i BHF) sätta matchavgörande 3-4 pucken.

BHF försökte få till en kvittering men Hudiksvall gjorde det svårt för BHF samtidigt som man själva såg till att minimera misstag.

BHF fick dock en riktigt bra möjlighet i slutskedet av matchen när man fick spela powerplay men man tog sig inte ens i den offensiva zonen och Hudik kunde ta AllEttans första seger.

skott totalt 27-39

utvisningar BHF 5×2 Hudik 4×2

domare David Laksola

2 trendbrott i matchen där Hudik tog sin första seger medan BHF drog på sig sin första förlust. BHF tappar därmed 1 placering i tabellen och ner på 2a plats bakom Surahammar. Man visade prov på bra moral när man hämtade upp underläge 3 gånger men orkade inte rå på storfavoriten Hudiksvall denna gång. Men lagen skall mötas 3 gånger så BHF kommer ha sin chans till revansch.

Nu väntar en veckas matchvila innan man till helgen åker på årets första Norrlandsturné då man under lördag och söndag skall möta Boden och Piteå på bortais.

Övriga resultat och tabell från AllEttan Norra:

AllEttan Norra | stats.swehockey.se

Surahammars IF  –  Bodens HF 4-3 (str)

Forshaga IF  –  Piteå HC 5-2

Strömsbro IF  –  Östersunds IK 3-4 (förl) (noterbart är att Strömsbro ledde med 3-0)