Tung Norrlandsturne för BHF

BOD – BOR  (7-3) (swehockey.se)

PIT – BOR  (8-2) (swehockey.se)

BHF fick vända hem från Norrland med 5-15 i målskillnad och 0 inspelade poäng.

Det var dubbelmöte mot Boden och Piteå som väntade BHF denna helg på bortais och under lördagen så var det Boden som kom ut starkast och tog ledningen efter 2.45 via Oskar Matushkin.

BHF drog under perioden på sig 2 utvisningar och i den sista så ökade hemmalaget på sin ledning till 2-0 innan perioden var slut.

Men BHF skulle få en kanonöppning på mittakten och Marcus Karlberg satte inte bara 2-1 utan även 2-2 när bara 1.21 spelats.

BHF på gång men då kom nästa smäll då Boden återtog ledningen efter 3.26. Ett par minuter senare dubblade man sin ledning igen när förre BHF spelaren Robin Höglund satte 4-2.

BHF hade svårt att skapa heta chanser men hade ändå häng inför slutperioden.

Där kom BHF inte alls upp i standard och efter en tidig BHF utvisning kunde hemmalaget öka på sin ledning återigen. Halvvägs in i perioden och inom loppet av 1 minut kommer ytterligare 2 Bodenmål vilket gjorde att matchen var avgjord. Viktor Bemström putsade till siffrorna till 7-3 i spel 5 mot 3 men Boden vann komfortabelt.

skott totalt 35-18

utvisningar Boden 3×2 BHF 4×2

domare Filip Bohm

Ett revanschsuget BHF åkte sedan på söndagen vidare ner mot Piteå.

Där hade man tufft spelmässigt i inledningen och var många gånger både 3a och 4a på pucken. Perioden var riktigt slarvig av båda lagen men mycket felpass och hafsigt spel. Detta spel tog hemmalaget vara på efter 8.38 när man satte ledningsmålet. BHF kunde dock replikera när Emil Lind lite turligt lirkade in 1-1 pucken.

Piteå fick sedan en drömöppning på mittakten när Petter Mäkitalo med förflutet i BHF redan efter 33 sekunder återgav Piteå ledningen. Det skulle innebära BHFs fall.

Piteå hade rejäl utdelning och gjorde först 3-1 på friläge när BHF precis hade haft ett bra läge att kvittera. Sedan gjorde Mäkitalo 4-1 på straff innan Joakim Högberg satte 5an i powerplay.

BHF vek dessvärre ner sig i matchen och innan 7 minuter hade spelats av den tredje perioden hade nyinsatte Erik Peleback som gjorde seniordebut i BHF fått släppa 3 puckar bakom sig.

Patrick Elfsberg avslutade målskyttet för BHF när han reducerade till 7-2 som blev slutresultatet.

skott totalt 39-19

utvisningar Piteå 3×2 BHF 5×2

domare Thomas Öberg

Ingen lyckad helg för BHF som därmed har 3 raka förluster efter att ha inlett AllEttan med 2 raka segrar.

Nu väntar juluppehåll innan BHF tar emot Forshaga i ett dubbelmöte i mellandagarna.

Övriga resultat från helgen och tabellen hittar ni här: AllEttan Norra | stats.swehockey.se