Målmaskin från Malmö väljer spel i Vimmerby Hockey

Vimmerby Hockey har gjort klart med en ny forward. 19-årige Tim Lindfors (-02) från Malmö Redwhawks är klar för spel i VH resten av den här säsongen. 

Lindfors är en utpräglad målskytt som gjort 23 mål på 28 matcher i Malmös J20-lag under hösten, och är därmed också målbäst i hela juniorligan. Totalt har han gjort 36 poäng under hösten (23+13). 

– Det känns extremt spännande. Det ska bli kul med en ny utmaning och det blir det första seniorlaget som jag tillhört, så det ska bli sjukt kul, säger Tim Lindfors. 

Ett flertal klubbar i Hockeyettan har varit ute efter Lindfors påskrift, men under torsdagen bestämde han sig för att nästa klubbadress blir Vimmerby Hockey. 

– Framförallt är det samtalen med Staffan Lundh och Morgan Persson som ligger bakom att jag väljer Vimmerby. Det är sunda och trevliga människor, som också hade en bra tanke och roll för mig. Det är vad jag behöver. Sedan har Vimmerby ett rykte om sig att vara ett maskineri som går långt under säsongen och det gör det såklart mer intressant, säger Tim Lindfors. 

Och när det gäller hans bästa egenskaper som hockeyspelare lyfter han fram sitt skott. 

– Skottet är det jag brukar få höra om, och att jag gillar utmana och ta mycket avslut. Jag sköt mest av alla spelare i J20-serien under hösten, 130 skott. Så att jag gillar att ta avslut och göra mål, säger Tim Lindfors som tränat regelbundet med Malmös A-lag under hösten och står bokförd för en SHL-match. 

I Vimmerby Hockey säger klubb- och sportchefen Morgan Persson såhär om klubbens senaste tillskott. 

– Det är en ung, utvecklingsbar och lovande forward med ett väldigt bra skott. Han vill ta steget ut i seniorhockeyn och har en tydlig ambition. Det ska bli spännande att se vad han kan bidra med hos oss, säger Morgan Persson. 

Tim Lindfors ansluter till Vimmerby Hockeys trupp på måndag.

Foto: Malmö Redhakws