VH vann i förlängning – Kokkola avgjorde

Efter fyra raka förluster hoppade Vimmerby Hockey tillbaka på vinnarspåret efter seger med 3-2 i förlängning över Skövde. Tatu Kokkola avgjorde matchen när han sköt sitt andra mål i matchen.

Det var inte jättevackert, men ack så behövligt efter tung period i Allettan för VH.

VH hade det målmässiga greppet om matchen med ledning med både 1-0 och 2-1. Skövde hämtade in försprånget båda gångerna och tog matchen till förlängning.

VH drog till slut längsta strået efter att finske centern Tatu Kokkola klivit fram och gjort 3-2. Kokkolas andra mål i matchen, då han även gjorde ledningsmålet i första perioden.

VH hade annars 2-1 med mindre än tio minuter kvar av tredje perioden, efter att Ludvig Vännström gjort 2-1 efter skott från Tim Lindfors.

Segern innebär att VH går upp på åtta poäng inför fem dagars matchuppehåll innan Karlskrona väntar på bortais kommande fredag.

Matchfakta: Vimmerby Hockey – Skövde 3-2 o.t (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)
1-0 (09.46) Tatu Kokkola (Pelle Ström, Anton Carlsson)
1-1 (28.10) Alexander Ternblad
2-1 (45.36) Ludvig Vännström (Tim Lindfors, Hugo Ollila)
2-2 (53.29) Anton Blomberg
3-2 (62.39) Tatu Kokkola (Philip Elgestål)