Vimmerby Hockey lånar in allsvensk forward

Vimmerby Hockey förstärker på forwardssidan. 20-årige Isac Andersson (-01) från Tingsryd i Hockeyallsvenskan lånas in och lånet gäller tills vidare.

Isac Andersson är fostrad i Lysekil, har spelat i Frölunda som junior och har två hockeyallsvenska säsonger och över 80 allsvenska matcher bakom sig i Mora och Tingsryd. Han var också med i det svenska J18-landslaget som vann guld i J18-VM

2019, och står noterad för 28 juniorlandskamper.

I Hockeyettan har han gjort ett sju matchers långt inhopp i Hanhals säsongen 19/20.

– Det är en stark och rejäl spelare med ett bra skott, som kan spela alla spelformer och har en stark offensiv i sig. Han har fått ta mer defensivt ansvar i sina senaste klubblag, men här är det tänkt att han ska få mer offensivt utrymme, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson.

– Vi kommer att ha Isac här tills vidare, och så har vi en löpande dialog med Tingsryd om framtiden. Det passar oss bra i ett läge då Anton Carlsson har åkt på en skada i den senaste matchen och blir borta på obestämd tid, fortsätter Persson.

Isac Andersson ansluter till Vimmerby Hockeys trupp idag och är spelklar till onsdagens bortamatch mot Hanviken.