Ny forward ansluter till ÖIK och en lämnar

Trots en marknad som inte kryllar av tillgängliga spelare har sportchef Per Tagesson lyckats landa en erfaren och gedigen pjäs till truppen!
Det är ingen mindre än Christian Hägg som senast kommer från spel i Norska Sparta Sarpsborg.

Såhär säger ”Taggen” om nyförvärvet:
– En rutinerad forward med erfarenhet från Hockeyallsvenskan. Hans egenskaper och karaktär kommer passa bra in i gruppen och det känns som det kommer bli en kort startsträcka innan han kan hjälpa till att lyfta laget ytterligare. 

Samtidigt kan vi berätta att ÖIK och Braylon Shmyr har kommit överens om att gå skilda vägar. Vi tackar vår glade kanadick för hans tid i ÖIK och önskar honom stort lycka till framåt!

 

Vi passade på att ta ett snack med Christian

Hej Christian och varmt välkommen till ÖIK! Du kommer senast från spel i Norge, vad tycker du om hockeyn i grannlandet?

– Hej och tack så mycket. Det var annorlunda kontra Sverige då det inte alls är lika strukturerat som i Sverige. Det är mer fram och tillbaka i Norge medans här i Sverige så är det lite mer tanke bakom grejerna.

Du har ju en gedigen erfarenhet i såväl Hockeyettan som Hockeyallsvenskan, vad är det viktigaste du lärt dig under dina år som seniorspelare?

Eftersom kroppen är ditt arbetsredskap så gäller det att ta hand om den på absolut bästa sätt. Både inom hockeyn och privat.

ÖIK vill ju gå upp till Hockeyallsvenskan vad tror du en hockeyettan-klubb behöver vara extra vassa på för att kunna ta steget?

För det första så gäller det att få ihop laget på isen och att alla drar åt samma håll. Sen tror jag det är lika viktigt att föreningen som sådan är beredda att ta steget upp med arena, ekonomi osv. Och det är jag övertygad om att ÖIK är. Så nu är det bara dom små marginalerna på isen som förhoppningsvis kommer vara på vår sida så att vi kan lyckas ta steget.

Hur är du som spelare, vad hoppas du kunna bidra med/vad är dina styrkor

En stor vinnarskalle som aldrig ger upp, vilket kan vara på både gott och ont. Sen skulle jag säga att jag är en smart spelare som gärna är på isen när det ska avgöras både framåt och bakåt.

Vad har du för förväntningar på att få flytta till Vinterstaden Östersund och spela med ÖIK?

Mina förväntningar är att vi ska spela långt in i vår och vara med och kampas om att ta steget upp.

 

Fem snabba:

  • Vinter eller sommar? Sommar
  • Slagskott eller finta? Finta, skjuter sällan slagskott
  • Styrketräning eller konditionsträning? Styrketräning
  • Pasta eller pizza? Måste säga pizza
  • Rotbakken eller Pentler? Får säga Pentler, har redan gett Rotbakken alldeles för mycket credd sedan jag kom hit. Haha

Vi önskar Christian varm välkommen till ÖIK!