Pelle Johansson tillbaka i VH – blir ny sportchef för A-lag och juniorverksamheten

Pelle Johansson är tillbaka i Vimmerby Hockey efter snart tre säsonger i SHL-klubben IK Oskarshamn, där han bland annat jobbat som ungdomsansvarig.

Johansson blir ny sportchef för Vimmerby Hockeys A-lag, och kommer att kombinera den tjänsten med uppdraget som ansvarig för klubbens juniorverksamhet. 

Han efterträder därmed Morgan Persson, som haft tjänsten som sportchef samt varit kombinerad sportchef- och klubbchef under snart totalt tre säsonger. 

– Vimmerby Hockey har ett väl inarbetat arbete att verka som ett topplag i Hockeyettan, och det arbetet kommer jag fortsätta att försöka utveckla och sätta min egen prägel på. Jag kommer också lägga mycket fokus på att utveckla klubbens juniorverksamhet, för att jämna ut glappet mellan representationslag och juniorer, för att få en mer naturlig övergång från junior- till a-lag i en framtid. Naturligtvis är det en stor utmaning, men samtidigt väldigt spännande att få göra det i sn moderförening, säger Pelle Johansson. 

I uppdraget ingår förutom ansvar för A-laget, även bland annat övergripande ansvar för klubbens juniorverksamhet, utveckling av Hockeyprofilen (lokal ishockeyprofil vid Vimmerby Gymnasium), och rekrytering av nya ungdomsspelare. 

– Vi byter lite inriktning i tjänsten som sportsligt ansvarig för A-laget mot hur det har sett ut tidigare, och ser kommande säsong som en nystart. Vimmerby Hockey vill skapa en miljö där våra egna barn har en bra möjlighet att gå hela vägen från Tre Kronors hockeyskola till A-laget. Vi har stora utmaningar på ungdomssidan då den varit hårt pressad av pandemin och dess restriktioner. Pelle känner föreningen väl sedan tidigare och har jobbat med liknande uppgifter i IK Oskarshamn, och kan de här bitarna väldigt bra, säger Vimmerby Hockeys vice ordförande Anders Kostenius. 

Pelle Johansson tillträder sin tjänst i Vimmerby Hockey den 1 maj.