Poängkungen stannar i ÖIK

Lagbygget är i full gång inför kommande säsong och vi har sedan tidigare Felix Lidgren under kontrakt för säsongen 22/23 men idag kan vi presentera ytterligare en forward. Han kom till oss i ÖIK inför denna säsong och har från start imponerat med sitt spel. Vi pratar självklart om ingen mindre än den nyblivne pappan Henrik Marklund!
.
.
Såhär säger sportchef Per Tagesson:
– Det känns som en kanonstart på lagbygget för nästa säsong att få klart Henrik som första pusselbit. Han har varit en ledande spelare under hela säsongen och verkligen bidragit offensivt. Han har en explosiv skridskoåkning, är stark på puck och utmanar alltid sina motståndare med oväntade aktioner. Han har dessutom en förmåga att göra sina medspelare bättre så det var givet att erbjuda honom en fortsättning så här tidigt och det gäller oavsett om vi spelar i Hockeyettan eller Hockeyallsvenskan nästa säsong. Att Henrik väljer att förlänga redan nu är också ett fint kvitto för oss och för våra supportrar att han tror på resan vi gör och att vårat mål om att spela i Hockeyallsvenskan redan nästa säsong eller inom kort är något som vi menar allvar med.
.
.
.
Henrik själv säger att han tycker det känns jättekul att stanna och anledningen var att han trivs, att det är en bra förening med ambitioner men även såklart killarna i laget.
Vad har varit det bästa med att tillhöra ÖIK som förening?

– Att det är en seriös verksamhet där man också har roligt tillsammans.

Vad tycker du att du lärt dig? 

– Vet inte riktigt vad jag lärt mig men fysträningen har fungerat för min kropp då jag knappt varit skadad, ta i trä!

Vad är din ambition och hur långt tror du ÖIK tar sig?

– Ambitionen är tydlig; att vi spelar allsvenskan nästa säsong, alternativt att vi tar klivet upp nästa säsong.
Och det är det jag hoppas och tror på!