Intag till NIU 2022

Årets intag till NIU står nu klart och elva spelare födda år 2006 har blivit antagna. En målvakt, tre backar och sju forwards från klubbar runt om i Sverige kommer i sommar att ansluta till Östersunds IK:s juniorverksamhet. Vi har kollat av med sportchefen på juniorsidan, Christer Dahlén, målvaktstränare Niclas Morén, samt Jörgen Själin som är ansvarig för skolverksamheten inom Östersunds IK, hur tankarna går om intaget nu när allt är sagt och klart.

Kommentar från Christer Dahlén: Jag är otroligt nöjd över intaget till NIU. Det är en blandning av lokala killar och spelare utifrån. Det skapar alltid en ny atmosfär och dynamik när vi blandar spelare från Hockeysverige i Östersunds IK:s regi. Nu när killarna drar igång i höst har jag en stor förväntan på att dom tävlar på alla nivåer och vågar utmana sig själva att bli bättre, både som spelare och människor.  

Målvakt

Tyler Lundin

Tyler kommer senast från spel i Brunflo IK, dit han anslöt från moderklubben IK Oskarshamn. Tyler spelade främst i U16 Regional med Brunflo men gjorde även matcher i klubbens J18-lag. Det blev även spel i TV-pucken med Jämtland/Härjedalen där han vaktade kassen i fyra av lagets fem matcher.

Kommentar från Niclas Morén: Tyler är en driven och tekniskt duktig målvakt. Han besitter en god positionering och rör sig bra på fötterna.

Backar

Oskar Roos Spångberg

Oskar har Östersunds IK som moderklubb och spelade U16-hockey under säsongen 2020/21 för oss, men gick över till Brunflo inför den gångna säsongen för spel i U16 Regional. Han spelade även alla fem matcher i TV-pucken för J/H.

Kommentar från Jörgen Själin: Oskar har bra spelförståelse och blick för spelet, samt ett bra rörelsemönster. Han besitter en god puckbehandling och ett snabbt första pass.

Robin Lexhagen

Robin är även han en ÖIK:are sedan barnsben som bytte över till Brunflo för spel i U16 Regional. Utöver 25 matcher i U16 blev det även åtta matcher i J18 säsongen 21/22. Robin gjorde fem matcher i TV-pucken för J/H han också.

Kommentar från Jörgen Själin: Robin är en duktig skridskoåkare med en bra spelförståelse samt ett bra rörelsemönster. Har även ett snabbt första pass.

Zion Keuter

Zion har stockholmsklubben Boo HC som moderklubb men spelade sin U16-hockey i Djurgårdens IF. Zion och hans DIF kommer från en väldigt lyckad säsong, då de tog hem guldet i U16-SM för några månader sedan.

Kommentar från Jörgen Själin: Zion är en stabil back med bra spelförståelse, fin teknik samt ett bra rörelsemönster. Han är skridskoskicklig och besitter bra puckhantering och första pass.

Forwards

Gusten Alander

Gusten har Östersunds IK som moderklubb och gick precis som flertalet tidigare nämnda ÖIK:are över till grannklubben Brunflo inför förra säsongen, för spel i U16 Regional. Utöver 27 matcher i U16 fick Gusten göra matcher i Brunflos J18-lag och var även med och spelade fem matcher med A-laget i HockeyTvåan. Han har dessutom redan provat på spel i J18 Regional, då han var inlånad till vårt J18-lag under fem matcher säsongen som var.

Kommentar från Jörgen Själin: Gusten har ett härligt driv och är en bra skridskoåkare. Han har bra spelförståelse samt en fin teknik med ett bra skott.

Ville Westin

Ville kommer från spel i Brunflo IK, vilket även är hans moderklubb. Den gångna säsongen kom han upp i 27 matcher i U16 Regional och gjorde matcher med både J18 samt A-laget i Brunflo. Han var också med i alla fem matcher för J/H i TV-pucken.

Kommentar från Jörgen Själin: Ville är en fysisk spelare som gillar närkampsspel och är duktig på små ytor. Han gillar att ta den raka vägen mot mål och har ett bra skott.

Måns Eriksson

Måns har Näldens IF som moderklubb och kommer senast från spel med Brunflo IK. Det blev 26 matcher i U16 Regional samt åtta matcher med BIK:s J18-lag säsongen 2021/22. Måns var även med och spelade TV-pucken för J/H och genomförde alla fem matcher.

Kommentar från Jörgen Själin: Måns har bra spelförståelse och är tekniskt duktig. Han besitter även en fin puckbehandling och ett bra skott.

Rasmus Erhardsson

Rasmus har även han Näldens IF som moderklubb och spelade den senaste säsongen med Brunflo IK. Det blev 25 matcher i U16 Regional och det hanns även med matcher för både J18 och A-laget i Brunflo. TV-pucken spelade han också och gjorde alla fem matcher för J/H.

Kommentar från Jörgen Själin: Rasmus är en rivig spelare och en duktig skridskoåkare. Han har även bra puckhantering och skott.

Andreas Rakusinec

Andreas föddes i Haderslev, Danmark och har även rötter i Slovakien, men har den senaste tiden spelat sin hockey i Sverige och Flemingsbergs IK. Den gångna säsongen blev det främst spel i U16 men också en del matcher på J18-nivå. U16-laget tog sig även vidare till gruppspelet av U16-SM.

Kommentar från Jörgen Själin: Andreas är en bra skridskoåkare med en bra spelförståelse. Han har en fin teknik och behärskar spelet på små ytor.

Rasmus Edström

Rasmus har Lindefallets SK som moderklubb men kommer senast från spel för Hudiksvalls HC. Han har under tre säsonger i rad gjort matcher för HHC:s U16-lag och gjorde den gångna säsongen sin första ordinarie säsong i serien, då det blev 17 matcher i U16. Utöver det blev det ett par matcher för J18 samt spel i TV-pucken för Hälsingland, där han också var assisterande lagkapten.

Kommentar från Jörgen Själin: Rasmus är en kraftfull spelare som bidrar med hög energi. Gillar att ta raka vägen mot mål och har ett bra skott.

Ludwig Bergström

Ludwig har spelat i Leksands IF sedan barnsben och spelade även sin U16-hockey i LIF. Ludwig har gjort matcher på U16-nivå inte bara säsongen som var, utan även de två föregående säsongerna. Säsongen 2021/22 gjorde han sin första ordinarie säsong i serien och stod för 24 matcher i U16 Regional.

Kommentar från Jörgen Själin: Ludwig är en energispelare med bra spelförståelse och fin teknik. Gillar även han att ta raka vägen mot mål och har ett bra skott.

 

Östersunds IK hälsar alla elva nya spelare varmt välkomna till vår förening och vi både tror och hoppas på tre roliga och utvecklande år för samtliga!