Backprofilen Adam Rachidi lägger av – efter över 400 matcher i ligan. FOTO: HÅKAN HAGMAN

Lägger av – efter över 400 matcher i ligan * Adam Rachidi berättar om beslutet: ”Suget på att åka 100 procent in en sargduell har minskat…”

En olycklig smäll mot knäet i debuten.

Då tog Adam Rachidi, 30, beslutet som han visste skulle komma.

Profilen, med över 400 matcher i ligan, lägger av.

– Suget på att åka 100 procent in en sargduell har minskat, säger han.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR!

 

Det är dags att tacka av ännu en trotjänare och profil i ligan.

Adam Rachidi, som tillsammans med Henrik Rommel presenterades för Segeltorp någon vecka innan premiären, väljer nu att sluta – efter bara en match med ”Torpet”.

– Jag fick en tackling i första matchen mot Strömsbro så mitt ledband i knät fick sig en utöjning. Så jag valde att lägga av då istället helt och hållet. Det är sjukt trist, men nu är det som det är, säger han till hockeyettan.se.

* Vill du säga nåt mer om beslutet?

– Nja egentligen inget mer än att jag tagit beslutet och känner att fritiden har försvunnit och suget på att åka 100 procent in en sargduell har minskat. Man tänker på skaderisken och vad som kan ske i efterhand. Man har ju också blivit äldre och dom som vet när jag var i min ”prime” så körde jag alltid 100 procent och gav allt för att laget skulle vinna. Det kan jag inte göra längre och då är det bättre att lägga av.

13 säsonger och över 400 matcher i ligan har satt sina spår.

– Jag har fått mer och mer respekt för vad hockey verkligen är.  Jag har inga höfter kvar, det saknas en hel del tänder i munnen och har en rygg som behöver fixas till. Och det är inte ju inte direkt så att man fått tacken över allt man gjort under tiden man spelat så…

– …nej, jag kände att det inte var värt det längre.

Adam Rachidi, som debuterade i ligan 2010/11, har spelat för åtta klubbar i ligan: Huddinge, Wings, Luleå Rebels, Kalix, Piteå, Visby Roma, Enköping och Segeltorp.

Text: PeO Larsson

ARKIV/LÄS MER: Lång intervju med Adam Rachidi * Bästa och värsta spelaren han mött * De har bäst fans * All Star-lag

Här är experten Mjörnbergs val vecka 45 * Motiveringar om alla spelare * ”Det kallas spetskvalitet”