Adam Bäckstrand (Vimmerby), Nikolai Skladnichenko (Nybro), Max Wahlgren (Boden) – alla vinnare på söndagen. FOTO: MEIJER MEDIA, LEIF HELLERIN, LARS SUNDIN

Resultat 29 januari * Nybro nollade KHK * Sanslös avslutning av Piteå * Kalix avgjorde med två sekunder kvar * Vimmerby vann toppmötet

Puh.

Ännu en intensiv helg i ligan är över – och den avslutades med 16 matcher på söndagen.

Så här gick det i Hockeyettan 29 januari.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Kort om några av matcherna:

ALLETTAN NORRA

* Överraskningen Strömsbro, som körde över Kiruna IF på lördagen, fick bekänna färg dagen efter: serieettan Boden hemma. Och gästerna visade klassen här och gick snabbt upp till en 2–0-ledning i första perioden. Max Wahlgren, 21, som tillsammans med tvillingbrorsan Joel blivit en hit i Boden, gjorde ett mål och passade till ett.

Jämnt in i slutet, ”Rallarbo” vann skotten med 28–13, men Boden matchen med 2–1. 

Noterbart: debut i Strömsbro för nye backen Gustav Granquist, 23, som närmast kommer från spel med Köping HC. 

* Hudik, som ju knäckte Boden hemma i går, följde upp med en ny trea när Kiruna IF var på besök (hela 7–1 till slut). Poängbacken Wiliam Eckmyhl, som varit avstängd i fem matcher, gjorde sitt första mål i Allettan och Hudik är nu på allvar med i toppracet igen. 

* Ny seger för Piteå, som besegrade Lindlöven hemma efter en sanslös avslutning där 2–2 blev 4–2 på 35 sekunder efter mål av Jesper Ylivainio och Joakim Landkvist. 

William Eckmyhl, Hudiksvall. FOTO: FLYWOOD STUDIO

ALLETTAN SÖDRA

* Tungviktsmötet Karlskrona-Nybro var den kanske – på pappret och när det gäller antalet fans – mest spännande matchen i södra Allettan på söndagen. KHK fortsatte med nye målvakten Aleksanteri Heiskanen – som blev straffhjälte i debuten i veckan – men fick en en tuff start när Vikings gjorde både 1–0 och 2–0 på sex minuter i första perioden. Det blev till slut hela 4–0 till gästerna, där Nikolai Skladnichenko gjorde två av målen och är uppe i åtta i serien. 

Pontus Eltonius – som kanske tagit över förstaspaden från Robin Johansson? – gjorde en ny stormatch och tog alla 29 skotten från KHK. 

* Halmstad gick på knock i Billingehov och efter en period lyste det 0–3 på resultattavlan, två av målen av Melker Iversen. Skövde hämtade upp till 2–3 och slutet blev dramatiskt, men Hammers avgjorde i tom kasse och SIK är nu sist i serien (2–4 till slut). Blir det inget play off i Skövde den här våren heller?

Melker Iversen, Halmstad. FOTO: ERIK KRUSE

* Tranås har vaknat till liv rejält efter fem raka förluster. I veckan tog de ju en tung seger borta mot Dalen och på söndagen kom en ny skalp när de slog tillbaka topplaget Kalmar HC hemma i Stiga Arena efter att ha vänt 0–1 till 3–1 på fem minuter i slutet av första perioden och Pontus Eklöf hade en klubba med i alla tre hemmamålen här.

Kalmar hämtade upp till 3–3 innan Anders Skoog och Gabriel Eklund såg till att alla tre poängen stannade i Tranås. 

Pontus Eklöf, Tranås. FOTO: LEIF HELLERIN

* Tung seger för Visby Roma, som åkte till Norrahammar och tog med sig tre poäng hem till Gotland. Emil Öhrwall, succevärningen, gjorde två mål och en assist. 

* Oavgjort i Mariehus Arena och ställningskrig en bra bit in i andra perioden. Då exploderade Troja-Ljungby och gjorde tre mål på 104 sekunder (!) och förvandlade 2–2 till 2–5. Noterbart: Kevin Engvall, 20, som värvats loss från Mora, gjorde sitt första mål för Troja.

Victor Romfors, Troja-Ljungby. FOTO: LEIF HELLERIN

VÅRETTAN NORRA

* Teg krossade Enköping i den viktiga streckmatchen för en topp tre-plats. De vann i Bahcohallen med, håll i er nu, hela 6–0 och visade att de vill till play off. Två mål var av Oskar Håkansson och Tobias Holmberg.

* Jumbolaget Vännäs var på väg mot sin första seger och hade 4–2 hemma mot Kalix när det var mindre än fem minuter kvar. Stänga matchen? Nja, det är uppenbarligen inte så lätt när förlusterna har radats upp.

Kalix gjorde 4–3, 4–4 och med bara två sekunder kvar (!) satte Nicholas Leyer, 22, den nya kanadensaren, segerpucken för gästerna efter en osannolik upplösning.

Tobias Holmberg, Teg. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

VÅRETTAN SÖDRA

* Vimmerby trummar på i södra vårserien. De vann toppmötet mot Huddinge ganska klart efter att ha gått fram till 3–0 efter två perioder. Fin match av hemmamålvakten Robin Christoffersson, som räddade 29 av 30 skott, och VH toppar alltjämt serien och ångar mot play off.

Robin Christoffersson, Vimmerby. FOTO: MEIJER MEDIA

* Linden var illa ute mot jumbon Köping, men en målexplosion i andra perioden (tre mål på knappa fyra minuter) räddade Eskilstuna-lagets dröm om play off. Andrés Staforelli gjorde ett av målen och är nu uppe i tio i serien.

* Viktig seger också för Forshaga i botten när de knäckte topplaget Borås hemma i overtime. Wilson Johansson med avgörandet här. 

LÄS MER: Så gick det i Hockeyettan lördag – korta referat & målklipp här

RESULTAT SÖNDAG 29 JANAURI: 

ALLETTAN NORRA

Piteå-Lindlöven 5–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Sundsvall-Väsby 1–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Strömsbro-Boden 1–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Hudiksvall-Kiruna IF 7–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Norra Allettans tabell – klicka här!

LÄS MER: Häcklades av fansen: ”Bästa hyllningen man kan få”

ALLETTAN SÖDRA

Dalen-Visby Roma 1–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Karlskrona-Nybro 0–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Skövde-Halmstad 2–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Tranås-Kalmar 5–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Mariestad-Troja-Ljungby 2–8  – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Södra Allettans tabell – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Halmstad – spelarna berättar 

VÅRETTAN NORRA

Enköping-Teg 0–6 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Surahammar-Örnsköldsvik 4–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Vännäs-Kalix 4–5 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Norra Vårettans tabell – klicka här!

VÅRETTAN SÖDRA

Vimmerby-Huddinge 4–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Forshaga-Borås 3–2 (overtime)  – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Segeltorp-Tyringe 3–5 SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Köping-Linden 3–4

Södra Vårettans tabell – klicka här!

* Matchfakta & lineup från alla matcherna – klicka här!

***

Problem med sändningen eller övriga frågor?

Mejla: [email protected]

Laget i ligan flest vill spela för * Kalmar HC vann storseger i spelarenkät * Backens hyllning: ”Har aldrig trivts så bra i ett lag”