Coachen Thomas Engman får lämna Marcus Paulssons Mörrum, som slåss för att undvika konkurs. FOTO: ERIK KRUSE

Mörrums lösning för att rädda klubben från konkurs – sparkar tränaren * Hade kontrakt över 23/24 * ”I min värld ska ett avtal hedras”

Mörrum sparkar tränaren Thomas Engman.

Inte av sportsliga skäl – utan rent ekonomiska.

– Kunde vi inte lösa honom hade det blivit en konkursansökan, säger Mörrums talesperson Ronny Mattsson.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Mörrum går igenom ett stenhårt ekonomiskt stålbad, det har ni som hänger med i ligan säkert koll på.

Klubben gick ju själva ut, på en presskonferens 12 december, med att 1,8 miljoner kronor måste in innan mars/april för att klubben ska kunna slutföra säsongen och därefter har en mängd sparpaket – bland annat rev ju veteranen Marcus Paulsson sitt avtal och spelar utan ersättning i vår – och insamlingar sjösatts samtidigt som klubben släppt iväg flera spelare.

Men det har ändå inte räckt.

Mörrum meddelade på klubbens hemsida på måndagskvällen att de omedelbart säger upp avtalet med huvudtränaren Thomas Engman.

– Situationen har nu drivits så långt att Mörrum Hockey står inför två alternativ: att bryta kontraktet med vår huvudtränare, som sträcker sig över säsongen 2023/24, eller begära föreningen i konkurs. En konkurs skulle få stora negativa konsekvenser för bland annat klubbens ungdomsverksamhet, skriver de bland annat.

Thomas Engman, 46, har tränat Mörrum sedan 2020 och hade alltså ett avtal även över kommande säsong, men parterna har inte kunnat enats om en ekonomisk uppgörelse och måndagens besked kan nu få ett rättsligt efterspel.

– Det är klart att Thomas kommer fundera med sitt fackliga ombud. Det finns regler som ska tolkas i en tvisteförhandling, säger Mörrums talesperson Ronny Mattsson till Blekingesport. 

Han säger också:

– Hoppet lever nu. Lönen var inte en försumbar del av skatteskulden.

Engman fick beskedet på måndagen och överväger att ta strid för sina tjänst. 

– Jag har ett avtal över säsongen 2024. De har entledigat mig och jag har inte hunnit sätta mig in i det än. I min värld ska ett avtal hedras. Vi får se vad som händer. Jag var inte beredd att sluta på dessa premisserna, jag känner att jag har laget med mig och det är inga schismer med spelarna, säger Engman till Blekingesport. 

Assisterande tränaren Richard Melkersson tar nu över huvudansvaret för A-laget resten av säsongen och leder laget i onsdagens bottenmöte mot Köping.

* Uppdaterad version: Mörrum vann ångestmötet mot Köping med 3–2 sedan veteranen Marcus Paulsson avgjort i slutminuterna. 

VÅRETTAN SÖDRA 1 FEBRUARI:

Linden-Forshaga 5–1

Mörrum-Köping 3–2

Tyringe-KRIF 0–3

Huddinge-Segeltorp 6–1

Borås-Vimmerby 3–4 (förlängning)

VÅRETTAN SÖDRA 29 JANUARI:

Vimmerby-Huddinge 4–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Forshaga-Borås 3–2 (overtime)  – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Segeltorp-Tyringe 3–5 SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Köping-Linden 3–4

Södra Vårettans tabell – klicka här!

Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 4 * Kommentarer om alla spelare * ”Spelar i en egen liga just nu”