Christopher Norlin (Linden), Björn Jonason (Huddinge) och Adam Hirsch (Kalmar) – alla vinnare på onsdagen. FOTO: ERIK KRUSE, STIG ALMQVIST, LEIF HELLERIN

Resultat 1 februari * Knall av BoIS * Femte raka för Troja-Ljungby * Tre mål i comebacken * Wings vann toppmötet

Elva matcher i kväll och häftig streckstrid i både Allettan norra och södra och de två vårserierna.

Och med ett par knallar och en hattick-skytt i comebacken.

Så gick det i Hockeyettan onsdag 1 februari.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

Kort om några av matcherna:

NORRA ALLETTAN

* Sundsvall skrällde rejält i Holmen Center tidigare i januari när de vann med uddamålet. Nu fick Hudik revansch på bortaplan efter en målexplosion i tredje perioden, då 1–1 blev till 2–4 till slut.

Backen Marcus Björk, ny för säsongen från Borlänge, gjorde själv 2–1 för Hudik och hade assist på de två andra målen.

Marcus Björk, Hudiksvall.

SÖDRA VÅRETTAN

* Troja-Ljungby har verkligen fått upp farten. På onsdagen kom femte raka segern via en trygg triumf hemma mot Dalen, där nye tränaren Daniel Josefsson gjorde sin första match i båset efter att Per Gustafsson hastigt lämnat för jobb i HV71 och SHL.

Avgörandet kom i början av tredje då Troja gjorde både 4–2 (Axel Lindström) och 5–2 (Henrik Rommel) i inledningen. Rommel, som hämtades in från lilla Segeltorp innan jul, har nu gjort sex mål i Allettan.

Henrik Rommel, Troja-Ljungby.

* KHK gick fram till 2–0 i Hatstore Arena i första perioden, men Kalmar HC är ett lag som inte viker ned sig.

De kom tillbaka, vände och vann efter att Adam Hirsch – nu tillbaka på allvar efter skada – gjort 3–2 och när sedan Filip Nordström, tillbaka efter en höstsäsong i Forshaga, klippte in 4–2 var det klart. Kanske inte så konstigt att Kalmar är poppis bland spelarna i ligan

Tung, tung start för nye KHK-tränaren Magnus Sundquist, vars lag just nu är utanför play off-spel.

* Dramatik i Liljas Arena, där Mariestad var på besök och hade med sig 3–1 in i tredje perioden efter en mycket fint genomförd match, men Nybro kom tillbaka till 3–3 efter två mål på 30 sekunder (!) i början av tredje.

Ridå BoIS?

Icke! Gustav Lindberg skickade in sitt sjätte mål i Allettan med drygt fyra minuter kvar och sen kom femman i tom kasse och tre viktiga poäng in på kontot för Mariestad.

Gustav Lindberg, Mariestad.

VÅRETTAN NORRA

* Vallentuna är tillbaka på vinnarspåret efter förlusten senast och skuggar Wings i toppen. Det blev 6–4 hemma mot Enköping efter två nya mål av succéspelaren Gustav Jansson.

* Toppmöte i Pinbackahallen, där Wings – som imponerar trots tunga spelartapp – fortsätter imponera. Det blev 4–2 mot Surahammar sedan bland annat backen Leo Råtts visat vägen med sitt första mål i vårserien. Noterbart också: Didrik Lif, 19, gjorde sitt tredje mål sedan han lyfts upp i A-laget.

Leo Råtts, Wings.

VÅRETTAN SÖDRA

* Toppmatch i Borås Ishall: BHC-Vimmerby – och lika jämnt och tufft som alla tippat på förhand. 3–3 och matchen till overtime och där avgjorde Balint Horvath (sju mål i södra vårserien nu) för VH, som alltjämt toppar serien.

* Linden, där inlånade backen David Göransson (från Västerås IK), gjorde debut, hakar på i toppen efter klara 5–1 hemma mot Forshaga.

Noterbart här: Cristopher Norlin gjorde comeback i Linden – och vilken återkomst det blev. Tre mål. Wow.

Christopher Norlin, Linden.

* Mörrum, som av ekonomisk skäl sparkade tränaren Thomas Engman i veckan, tog en hysteriskt viktig seger i bottenmötet mot Köping. Vem tror ni blev hjälte? Jodå, precis. Veteranen Marcus Paulsson, 39, gjorde både 2–2 och 3–2 (58.21) för sitt älskade GoIS, där han spelar utan ersättning resten av säsongen.

Marcus Paulsson, Mörrum.

* Huddinge vill också vara med i play off-racet, det visade de med eftertryck när de slog tillbaka Segeltorp i kommenderbyt söder om Stockholm. Huddinge vände 0–1 till 3–1 på nio minuter i första perioden och höll sedan undan till en klar seger. Tre poäng av veteranen Björn Jonason, 34, som sedan en tid tillbaka är med igen efter en skada i ljumsken,