Juho Liuksialas Nybro tar emot Troja-Ljungby hemma och i Holmen Center möts Hudiksvall och Väsby när kvalserien rullar vidare i kväll. FOTO: LEIF HELLERIN & FLYWOOD STUDIO

Gameday 6 april – omgång fyra i kvalserien * Uppsnack inför matcherna * Forwarden saknas igen * ”Varje match är som en final” * Han är tillbaka

Tre lag på sex poäng, tre på tre poäng.

Kvalserietabellen trycktes ihop efter tisdagens matcher och är nu så där härligt, häftigt jämn.

Och i kväll kör vi igen. 

Se matcherna på Hockeyettan Play och på Expressen!

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

 

Piteå tog första segern, Hudiksvall åkte på första förlusten.

Tisdagens omgång – läs korta referat och se målklipp här – gjorde att kvalserien blev ÄNNU hetare.

Skärtorsdagen bjuder på tre nya matcher.

Lite uppsnack och senaste nytt här:

* Kalmar-Piteå

Kalmar spände musklerna och blev första laget att besegra Hudiksvall (5–2 i tisdags efter bland annat denna grymma assist av Martin Schreiber).

Hur de ”firade” segern? Med en hel natt på bussen. De åkte hem efter matchen och var framme i Kalmar – efter 70 mil på vägarna – först tidigt på onsdagsmorgonen.

– Vi ville komma hem och sömnen efter en vardagsmatch är inte alltid perfekt ändå. Då tyckte vi att det var bättre att komma hem än att ta ännu en dag för att åka buss. Vi hade inte en tanke på något annat alternativ. Vi tyckte att det här var det vettigaste. Vi har haft många nätter på en buss i hockeykarriärerna, säger tränaren Viktor Tuurala till Barometern.

I kväll väntar hemmamatch mot Piteå, där KHC kliver in som tydliga favoriter.

Piteå kommer till spel utan Victor Edström, som ju gjorde en sensationell comeback efter att han fått beskedet att korsbandet i knäet var av i januari.

Mot Troja i måndags åkte han på en ny smäll – på det andra knäet.

– Jag fick en tackling och kände att det hände någonting i knät som vreds. Det gjorde ont och jag avbröt matchen direkt efter. Jag ska undersöka mig senare ikväll, då får vi se vad det kan vara, svårt veta utan att ha medicinsk insyn. Men jag kan inte följa med till Kalmar och spela, det gör för ont för det just nu, sa han till Piteå-Tidningen på onsdagen.

LÄS MER: Målvakten om otäcka olyckan: ”Det försvann 1,5 centimeter från vänstra pekfingret”

lass="alignnone wp-image-258836" src="https://www.hockeyettan.se/wp-content/uploads/2023/04/Skarmavbild-2023-04-06-kl.-11.28.00-270x300.png" alt="" width="260" height="288" />

Victor Edström, Piteå. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

* Nybro-Troja

Nybro, stärkta av två raka segrar (Kalmar och Väsby), tar emot Troja-Ljungby och kan – vid seger – ligga sex poäng före kvällens motståndare.

– Varje match är som en final i sig. Det gäller att inte titta för mycket på det som har varit. Vi ska spela som om det vore sista matchen och göra det i varje match, säger Vikings back Anton Brandhammar till Barometern.

Brandhammar, 24, inplockad från Almtuna mitt under säsongen, gillar det täta matchandet.

– Det ska inte påverka oss. Matcherna hjälper till och gör att vi är mer inne i det. Det är bara skönt att ha så här mycket matcher. Det är bara kul.

Troja-Ljungby får sannolikt tillbaka forwarden Jesper Emanuelsson, men saknar alltjämnt Joakim Hillding och Axel Lindström.

Däremot spelar – troligen – backen Calle Ehrnberg igen. Han och flickvännen väntar barn vilken dag som helst, men händer inget på den fronten åker han med till Nybro. 

– Den senaste månaden har jag känt mig hyfsat inställd på att det kan dyka upp ett samtal som innebär att jag måste sticka direkt. Så det är inget nytt på det sättet även om det kommer närmare och närmare. Tjejen mår bra även om vi båda börjar bli lite otåliga… Men när man väl är inne i matcherna är det fullt fokus på hockeyn, säger Calle Ehrnberg till Smålänningen.

Anton Brandhammar, Nybro. FOTO: HAMPUS GLIVING

* Hudiksvall-Väsby

Hudik föll tungt hemma mot Kalmar efter två raka segrar.

Kaptenen Adam Byström Johansson deppade inte alltför mycket.

– Vi har sagt det, vi ska ska inte bli för låga när vi förlorar och inte för höga när vi vinner. Det är bara att släppa det här och gå vidare nu, ta nästa match, sa han till Hudiksvalls Tidning.

I kväll väntar alltså en ny hemmamatch och kapten hoppas på lika mycket folk (över 1200 i Holmen Center i tisdag) den här gången.

– Det hjälper oss väldigt mycket att ha publiken i ryggen, säger han.

Det var irriterat i Väsby efter förlusten i slutsekunderna mot Nybro senast och laget störs nu av lite sjukdomar i truppen. Bland annat saknades poängkungen Carl Wassenius senast och det finns risk att fler spelare saknas i kväll.

– Vi räknar med att möta ett hungrigt och revanschsuget Väsby efter deras förlust senast mot Nybro, säger Hudiks forward Jesper Wiberg till Väsbys hemsida.

Adam Byström Johansson, Hudik. FOTO: FLYWOOD STUDIO

LÄS MER: Profilens utbrott efter omdiskuterade straffen – fick matchstraff

KVALSERIEN TORSDAG 6 APRIL:

19.00: Kalmar-Piteå – se matchen här!

19.00: Nybro-Troja-Ljungby – se matchen här!

19.00: Hudiksvall-Väsby – se matchen här!

Aktuell tabell – klicka här!

Måndag 10 april (16.00): Väsby-Kalmar, Troja-Ljungby-Hudiksvall, Piteå-Nybro

***

Problem med sändningen eller övriga frågor?

Mejla: [email protected]

KVALSERIEN TILL HOCKEYALLSVENSKAN – HELA SPELSCHEMAT HÄR!

Sex lag deltar, tio matcher och serieettan går upp i HockeyAllsvenskan 23/24.

”De går upp i HockeyAllsvenskan” * Superenkät inför kvalserien – 50 spelare & ledare svarar * Det laget HOPPAS de går upp * Han blir MVP

Gameday 15 april – kvalserien omgång sju * Fyra lag inom två poäng * Senaste nytt & uppsnack här! * ”Det har aldrig varit hetare”

Gameday 10 april – omgång fem i kvalserien * Senaste nytt i lagen * Centern tillbaka * Ger upp säsongen * Hyllningen till Axelsson

Gameday 6 april – omgång fyra i kvalserien * Uppsnack inför matcherna * Forwarden saknas igen * ”Varje match är som en final” * Han är tillbaka

Gameday 4 april – omgång tre i kvalserien * Uppsnack & surr * Saknas – ska bli pappa * Så ska Nybro stoppa profilen

Gameday lördag 1 april – här är dagens matcher * Omgång två i kvalserien * Hett Smålandsderby

Gameday 23 mars – semifinal 4:5 * Fyra nya matcher i kväll * ”Nu tar vi en till” * Senaste surret * Natthjälten: ”Mål man drömmer om”

Rond 5 – vilket lag blir sist in i semifinalspelet? * ”Kul med det grisiga och att irritera folk” * Se Boden-Borås här! * ”Det kommer att bli ett krig”

LIVE-TV 12.00 torsdag 16 mars – vem tar vem? * Valen till semifinalerna – så här rankas lagen * Turordningen * Se sändningen här!

Gameday 12 mars – här är dagens fyra kvartar * De kan avgöra i kväll * Se matcherna på Hockeyettan Play och Expressen

Resultat 3 mars – så gick det i returerna i play in * Borås klart för kvartsfinal * Vallentuna lever – kvitterade i Kalix

Gameday 3 mars – två heta returer i play in * Kalix & Borås kan säkra plats i kvartsfinalen * Uppmaningen: ”Alla till arenan”

Gameday 1 mars – här är kvällens tio matcher * Nu SKA det avgöras * Dramatik kring ALLA strecken