Stabil seger mot Dalen – VH tog viktiga poäng

Vimmerby Hockey tog tre viktiga poäng i söndagens bortamatch mot Dalen efter seger med 7-3.

VH fick en fin start på resan till tre poäng. Måns Krämer pricksköt 1-0 efter sex minuters spel. Och bara fyra minuter senare satte Todd Winder 2-0, efter väggspel med Jakob Karlsson och skott i nättaket.

Dalen fick till en reducering i powerplay innan första periodvilan, men fördel VH efter första perioden.

I mittperioden dröjde det 16 minuter innan VH gick ifrån till 3-1. I lagets tredje pp i matchen lirkade Ludvig Vännström in pucken i mål efter Tim Lindfors tunga skott – en ledning man tog med sig in i den andra periodvilan.

VH satte sig i vinnarposition på allvar i upptakten av den tredje perioden. Först bröt Anton Carlsson in framför mål och gjorde 4-1. Två minuter senare kom ett nytt pp-mål. Niki Koskinen hittade en lucka bakom hemmamålvakten Hampus Hedman och det var 5-1 på tavlan.

Dalen fick nytt syre efter reducering till både 2- och 3-5. Men kom aldrig närmare. Jakob Karlsson sköt 6-3 i öppen Dalen-kasse och Anton Carlsson fastställde slutresultatet till 7-3 efter finskt förarbete av Tatu Kokkola och Niki Koskinen.

VH bärgade nu tre viktiga poäng i jakten på en plats i playoff. Laget har samma poäng, men bättre målskillnad, som Hanviken på den nionde platsen i tabellen.

På onsdag är det dags för nästa match när det är hemmamatch mot Nybro – där alla kan gå in gratis då Vimmerby Hockeys samarbetspartners bjuder på entrén.