Stark bortainsats gav fjärde raka för Hudik.

En klokt genomförd bortamatch, ett starkt försvarsspel och en ny stark insats av #25 Andreas Bosson i målet – där har ni ingredienserna när HHC bakade en ny segertårta och tog fjärde raka i Visby ishall på fredagskvällen.

1-2 (1-1, 0-1, 0-0) slutade toppmötet mellan Visby och HHC i en match där hemmalaget i slutskedet desperat jagade en kvittering, men där HHC:s uppoffrande försvarsspel och en tät målvakt ändå såg till att det blev tre nya poäng.

Det märktes annars redan från första nedsläpp att Visby hade bestämt sig för att försöka få HHC att fokusera på fel saker. HHC gick dock aldrig i den fällan utan höll huvudet kallt och mötte upp i det fysiska spelet utan att gå över gränsen.

– Vi höll oss kalla och såg till att inte hamna i utvisningsbåset. Men i övrigt tycker jag inte att vi riktigt utnyttjade vår skridskoskicklighet i den här matchen. Vi gör många saker bra, men ibland går vi ner oss lite. Med tanke på att våra spelare åkte hemifrån före klockan sex i morse och sedan åkt buss och båt hela dagen, så är det ändå starkt att vinna här, menade HHC-tränaren Per Ljusteräng.

– Vi har många nya spelare och i början var det nog lite spänt på sina håll, så jag tror att vi kommer att bli bättre med den här segern. Men man ska aldrig vara riktigt nöjd i september, påpekade HHC-coachen.

Rent spelmässigt var HHC det bättre laget bortsett från första tio minuterna och i matchens absoluta slutskede då HHC försökte spela av matchen och Visby ändå skapade en handfull heta lägen framför Bosson.

Framförallt var det HHC:s spelvändningar med säkra förstapassningar ut ur egen zon som skapade numerära övertag och spelytor i mittzonen.

– Ja, vi har ju jobbat mycket på det, men vi ska nog se till att bli bättre än så här, tyckte Per Ljusteräng.

Visby fick tidigt utdelning på sin aggressiva spelöppning. Redan efter 2.54 gjorde Teemu Huttu 1-0 när HHC-försvaret missade ett sarg-ut-spel som istället hamnade mitt på Huttus klubba. Skottet satt högt upp under ribban bakom Bosson.

HHC-spelarna reste sig ändå snabbt från den motgången och tog mer och mer över i spelet. Utdelningen kom också rättvist efter 12.06 där #23 Adam Byström Johansson och #40 Markus Kinisjärvi stod för ett läckert förspel innan #29 Jesper Wiberg tryckte in pucken fram till 1-1 på Kinisjärvis passning.

HHC:s höga forechecking fördröjde och trasade sönder Visbys spel och i slutet av perioden var HHC flera gånger nära ett ledningsmål.

Visby kom ut hårt även i den andra perioden, men HHC tog över och gjorde också periodens enda mål. Det kom i spel 4 mot 4 när lagen hade varsin utvisning och #13 Simon Löf pricksköt från blå linjen – ett mål som vi sett tidigare från Löfs klubba när han drar till med sitt snabba dragskott och oftast också träffar målet.

I den tredje perioden spelade HHC klokt, utan att ta risker men slutet blev ändå onödigt dramatiskt och spännande. Det fanns lägen, men inget av lagen lyckades hitta rätt trots spel i power play. HHC prickade ribban och hade även ett friläge och under de tre sista minuterna var det riktigt rörigt framför Bosson några gånger.

Nu kunde HHC ändå hålla undan och ta tre sköna poäng – och nu väntar Väsby i Glysishallen redan på söndag. Inte helt lätt kanske med tanke på att hela lördagen ska tillbringas i buss och båt…