Perfekt start för Hudik Hockey

Hudik Hockey kunde vända hem från Borlänge och premiären i AllEttan Norra med tre sköna poäng i bagaget, detta sedan man avgjort en inledningsvis jämn match i tredje perioden efter bland annat två mål från #29 Jesper Wibergs klubba.

– En perfekt start, sa HHC-tränaren Magnus Nilsson efter 4–1 (1–1, 0–0, 3–0).

Det var Hudik Hockey som skapade de första målchanserna. Den första hade #22 Linus Hedman, men även #39 Anton Hammargård var framme och satte hemmamålvakten Victor Eriksson i arbete. Det var ändå Borlänge som skulle göra det första målet då förre HHC-spelaren Patrik Elfsberg kunde frispela Jacob Thor som satte ledningspucken bakom #25 Andreas Bosson i HHC-målet.

Borlänges förstakedja med just Elfsberg, Thor och Markus ”Pajen” Persson – som nu gjorde comeback efter lång skadefrånvaro – var den enhet som skapade mest för hemmalaget.

Men så slarvade Borlänge vid ett byte så att man blev sex spelare på isen och HHC fick matchens första power play. Man lyckades väl inte skapa några heta chanser med en man mer, men strax efter att hemmalaget blivit fulltaligt fick HHC-kaptenen #23 Adam Byström Johansson skottläge och satte 1–1.

HHC hade ytterligare ett numerärt överläge (då med ex-HHC:aren Alexander Pettersson på utvisningsbänken), men inte heller den gången kunde man utnyttja övertaget och 1–1 stod sig perioden ut.

– Vi hade en hel del lägen och det kändes inte helt rättvist i paus, tyckte Nilsson.

F�

�rsta perioden var ganska tempostark från båda lagens sida, men så blev inte fallet i den andra. Tempot sjönk, målchanserna blev färre och det handlade mest om ett 20 minuter långt ställningskrig, ett ”krig” där ändå hemmalaget i kraft av några numerära överlägen var det drivande laget.

I mitten av perioden drog HHC på sig dubbla utvisningar då först #24 Axel Levander fick sätta sig på botbänken och 1.19 senare fick han sällskap av #85 Lucas Enqvist. Men trion #55 Andreas Söderberg, #58 Filip Lander och #12 Christoffer Jansson gjorde ett jättejobb och höll rent framför Andreas Bosson, och inte heller under den dryga minut som Borlänge spelade fem mot fyra hände något som man skulle kunna kalla för målchans.

HHC fick inte till så mycket framåt i mittperioden, men försvarsspelet var starkt. Trots att Borlänge hade mycket puck lyckades gästerna styra ut hemmalagets attacker mot kanterna.

– Så när som på när de spelade i power play tycker jag att vi hade det mesta under kontroll, sa Nilsson.

– Vi vet ju att de är bra i power play och det gällde att hålla ögonen på ”Pajen”, och det skötte vi bra.

HHC fick för övrigt avsluta perioden med en man mindre på isen också sedan #20 Henrik Marklund dragit på sig en sen utvisning. Men man klarade av, såväl de återstående sekunderna i andra perioden, som de inledande i tredje i box play, och sedan kom slutperioden i stort sett att bara handla om HHC.

Sedan Borlänge slarvat i egen zon kunde #17 Marcus Linderborg ge HHC ledningen med 2–1, och därmed sätta gästerna i förarsätet. Den väntade hemmaoffensiven kom aldrig och så när som på ett bra läge för Dennis Finn Olsson var det aldrig nära för något mer Borlängemål.

I stället kunde Jesper Wiberg avgöra matchen. Först gjorde han 3–1 efter 14.41 sedan han och Adam Byström Johansson kommit fram i en snabb kontring, och sedan Victor Eriksson lämnat hemmamålet tomt i jakten på en reducering gjorde Wiberg också 4–1.

– Vi gör en väldigt bra bortamatch. Vi har bra kontroll på deras spel, ligger rätt i banan och tätade till i mittzon, vilket gjorde att vi kunde vända spelet snabbt, sa Nilsson.

– Vi var också väldigt starka framför det egna målet och tog hand om i stort sett alla returer.

En bättre start än så här kunde HHC inte ha fått.

– Den här segern betyder jättemycket. Det har hänt en hel del i truppen på slutet och då är det jätteskönt att spelet fungerar redan nu. Vi kan bli bättre på flera saker, och blir vi det kommer vi att bli svårslagna, sa Nilsson.

Nu har HHC nästan en vecka på sig att finslipa lite detaljer innan det är dags för dubbla hemmamatcher till helgen. På lördag väntar match mot Enköping och på söndag är det Hanviken som är gäster i Glysishallen.

Skribent: Christer Stridh