Revansch för Hudik Hockey

I fredags förlorade Hudik Hockey träningsmatchen på bortaplan mot Östersund med 3–5. När lagen möttes på nytt i Holmen Center på onsdagskvällen tog HHC revansch genom att vinna med 5–2 (2–0, 1–1, 2–1).

Bildtext: Två av matchens huvudpersoner, Lucas Thorstensson med två mål och Oskar Spinnars Nordin som stod för en mycket stabil insats i HHC–debuten.

Efter fredagens match sa Östersunds tränare Roger Forsberg att han var nöjd med de första tio minuterna av sitt lag. Frågan är om han ens hittade tio minuter som han tyckte var bra på onsdagskvällen, för det här var HHC:s match i stort sett från början till slut.

Mot såväl Brynäs som i förra matchen mot Östersund har inledningarna från Hudiks sida varit dåliga. Det är möjligt att man pratat om detta inför returen mot Östersund, för nu var hemmalaget påkopplat från första nedsläpp.

Ledningsmålet kom redan efter 4.39 då nyförvärvet Lucas Feuk gjorde mål för tredje matchen i rad. Detta skedde i spel fem mot fyra. Så mycket mer fick inte hemmapubliken se av Feuk för han, liksom Alex Brännstam, försvann ur spel under den första perioden. Skadeläget på de båda nyförvärven är oklart.

Det blev ytterligare ett hemmamål innan första perioden var över och det gjordes av Alexander Bjurström. I en snabb spelvändning kom han tillsammans med Jesper Wiberg i ett två mot ett läge där Bjurström frispelade Wiberg som dock kom lite för nära Isak Mantler och ÖIK-keepern kunde rädda.

Men han kunde inte göra något åt Bjurströms retur och Hudik kunde gå till pausvila i en tvåmålsledning.

I början av den andra perioden hade Östersund sin bästa period i matchen då man lyckades trycka fast hemmalaget i försvarszon, men något mål blev det inte.

Så småningom svängde matchbilden över i Hudiks favör och när man på nytt fick ett numerärt överläge kunde Lucas Thorstensson göra sitt första mål i HHC-tröjan, detta efter ett snyggt förarbete av Samuel Eriksson.

Strax därefter spräckte dock Östersund nollan för Oskar Spinnars Nordin, som var kvällens HHC-målvakt. Målet kom efter ett felpass i egen zon och siste man på pucken var Sebastian Fakt.

I den tredje perioden fortsatte HHC:s nyförvärv att producera. Först gjorde Karl Umegård 4–1 och strax därefter kom 5–1 då Lucas Thorstensson såg till att bli tvåmålsskytt denna afton.

Det blev bara ett mål till i matchen och det gjorde färske VM-bronsmedaljören Goergs Golovkovs. Den lettiske forwarden tog till vara på ännu ett felpass i egen zon av HHC-försvaret och fastställde slutsiffrorna till 5–2.

Det är visserligen väldigt tidigt på säsongen, men som helhet en mycket bra match av hela HHC. Fortsätter man så här kommer det att bli en trevlig hockeyhöst i Hockeyettan Norra. En ny fingervisning kommer man att få nästa fredag (15/9) då man möter Brödernas Väsby i Holmen Center, ett lag som de allra flesta ”för-stå-sig-påarna” har som favoriter till att ta steget upp i Hockeyallsvenskan.

Skribent: Christer Stridh